White Summer Festival: een onvergetelijk event voor het hele gezin

24 juli 2022

Als je nog twijfelde waar je heen wilde, stop. Het evenement White Summer Festival zal namelijk weer deze zomer plaatsvinden van 5 tot 28 augustus in Pals. Vernieuwend, grootser en met nog meer activiteiten dan de jaren daarvoor. Dit is namelijk het 10e jaar van dit te fijne festival en daar wil jij bij zijn. Geloof me!

White Summer Festival

Struinen over het prachtige festivalterrein, kunst en cultuur bekijken, wandelen langs de boetiek shops. Zo leer je een Costa Brava kennen die je nog nooit eerder hebt gezien plus te weten dat je aan het einde van je dag heerlijk thuiskomt met je Catalaanse gekochte souvenirs. Een fijne plek om bij te komen en te zien als een dagje eropuit. Zo eentje waar niets hoeft, maar alles kan. En dat vinden we fijn.

Dit jaar biedt het festival drie podia en dagelijkse livemuziek met gevestigde artiesten en opkomend talent verspreid over de prachtige golfbanen van Mas Gelabert. 

Van het ontdekken lokale shops tot aan het proeven van nieuwe tapas

Nog fijner is het charmante eetgedeelte van het evenement waar je je eigen Wine Hour kunt houden. Zelf bedacht maar klinkt al als muziek in de oren! Je kunt namelijk erg comfortabel zitten in een van de gezellige ‘patio’s’ waar je langs alle foodtrucks wandelt of het restaurantgedeelte om vervolgens te genieten van een goede tapas met uiteraard een glas koude vino. Denk ook aan proeverijen van lokale ambachtelijke brouwsels tot het proeven van lokale wijnen en muziekuitvoeringen. Er zullen eindeloze opties zijn om de honger te stillen. Ik zal je alvast een klein voorproefje geven. 

Vis en zeevruchten zijn de sterren van La Pulponeta, die heerlijke gerechten zal bereiden, zoals de octopusrol met paprikamayonaise, de kreeftenrol of de tonijntataki-sandwich. De Mexicaanse keuken wordt verzekerd met Cal Pastor Foodtruck, gespecialiseerd in taco’s en nacho’s; zoals de Argentijnse -met mediterrane invloeden- van Pampa Food Truck Region. Er zijn ook hamburgers, pulled pork en frietjes, een klassieker die altijd bij Laufer Street Food past; net als de ambachtelijke knakworstjes met Indi Food Truck proximity-certificaat. Focaccia, zoals de naam al doet vermoeden, zal Italiaanse focaccia maken met veel smaken. Deze meest ondeugende restaurateurs verzamelen zich in de ‘Street Food’-ruimte, de meest ondeugende van allemaal, gelegen naast het hoofdpodium (perfect om de honger te stillen tijdens en/of na elk concert).

En dit dus ie-de-re dag van 5 tot 28 augustus in Pals, Costa Brava. Voor meer informatie over de tickets, raad ik je aan hun website even te bekijken. Dat kan je doen via de volgende link: White Summer Festival

Meer weten over andere events deze zomer? Lees dan hier 5x zomermarkten die je niet mag missen tijdens je vakantie in de Costa Brava

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch