Lekkerste vegetarische restaurants in Costa Brava

29 mei 2022

Er is geen twijfel mogelijk dat vegetarisch eten in Catalonië een uitdaging kan zijn. De Catalanen eten een grote hoeveelheid aan vlees (voornamelijk jamón). Toch beginnen steeds meer restaurants ruimte te maken voor vegetarische en vegan gerechten op de menukaart. Het is nog lang niet waar het moet zijn maar de eetcultuur is flink aan het veranderen in Catalonië. Steeds meer komen er plekken waar je als vegetariër, veganist, flexitariër, pescotariër en zelfs als vleesliefhebber je hart kunt ophalen. Wellicht voelt het nog als zoekwerk om de ideale vegetarische restaurants in Costa Brava te vinden. Vandaar een samengesteld lijstje met de lekkerste vegetarische restaurants met ook opties voor de vegans onder ons!

Sa Garrofa

In een prachtige open plek in Begur bevindt zich het restaurant Sa Garrofa. Dit restaurant is een favoriet voor velen omdat deze plek zich meer dan ooit inzet voor groener leven. Hier eet je gerechten die rechtstreeks van biologische tuinen komen. Veel vrienden en kennissen voorzien Sa Garrofa van groenten en fruit uit hun biologische tuinen in ruil voor yogalessen. Je kan dus zelf raden wat voor relaxte sfeer hier hangt. 

Dit is een ideale plek om te lunchen met familie + kids omdat het een groot terras bevat waar de kinderen heerlijk kunnen rondrennen. Er is veel keuze, van veganistisch tot vleesgerechten, en de service is heel lief. We raden je aan om wat meer te bestellen dan je gewend bent omdat de porties ietwat aan de kleine kant zijn maar onwijs lekker!

Een leuke extra tip: In Sa Garrofa geven ze ook yogalessen, mocht je gelijk het eten eraf willen ‘zennen’, is dit een ideale combi! Daarnaast geven ze verschillende cursussen voor de lokale gemeenschap én voor alle mensen die genieten van hun vakantie in dit prachtige gebied van de Costa Brava. Deze wil je absoluut op je lijstje plaatsen van alle vegetarische restaurants in Costa Brava.

Sa Garrofa

Coco Cuina Viva

In een wat minder opvallend maar schattig straatje in Cadaqués vind je Coco Cuina Viva. Een restaurant met een groene decoratie waar je fijne vegetarische/vegan opties op de kaart kan vinden. Er is een focus op seizoensproducten, met een mix van fusion ingrediënten en altijd een veganistische optie. Knus is de plek en alles wat uit de kleine keuken komt, is 100% lekker. Daarnaast is deze plek perfect voor een zomerse setting omdat je lekker op het grote terras kan vertoeven. 

Coco Cuina Viva

Mandala

Mocht je in L’Escala zijn en moeite hebben met het vinden van een vegetarische/vegan snack dan is Mandala een leuke spot. Het is niet de meest fancy plek maar de hapjes zijn hier verrukkelijk. Alles wordt huisgemaakt en het voelt mede daardoor alsof je bij hun thuis bent. Ze hebben naast alle hapjes ook wekelijks een driegangenmenu voor €11,50 dat je binnen kan eten óf meenemen om op het strand te eten. Dit is de perfecte plek om potentiële, gezonde en lokale gerechten te proeven. Het eten is goed, het menu heeft altijd opties voor mensen met intolerantie. De waarde voor je geld is onverslaanbaar.

Mandala L’Escala

Integral

Het valt niet mee om in Spanje een restaurant te vinden waar een ruime keuze is aan vegetarisch eten. Overal is het “ook geschikt voor vegetariërs”, maar dat betekent meestal één, niet bijzonder goed, gerecht. Bij restaurant Integral hebben ze het wél begrepen. Dit moderne en “basic design” restaurant zit in de kleine stad Figueres. 

Een menukaart vol met vegan opties, vegetarische lekkernijen en allemaal even verrukkelijk. Daarnaast is er ook een ruime selectie aan biologisch bier en wijn om alles  compleet te maken. 

Het restaurant bevindt zich in het midden van het stadscentrum, dicht bij Museum Dalí. Ideaal na een bezoek daaraan.

Intergral

Benieuwd naar een lekkere Chiringuito voor tijdens de zomer in Begur? Lees dan hier: Toc Al Mar: your go-to tapas restaurant met uitzicht op zee

nl_NLDutch