Ultramar gaat uitbreiden! Een nieuwe chiringuito in Platja del Racó, Begur.

8 augustus 2021

Ultramar gaat uitbreiden! Voor wie niet weten wat Ultramar is, dat is een van mijn favoriete restaurant/plekje in L’Escala. Een dagje strand inplannen is altijd een goed idee. Maar vervolgens met je half natte zwemkleding een restaurant binnenstappen staat hoogstwaarschijnlijk niet bovenaan je to do lijstje. En waar kun je dan beter een hapje eten met een koud glaasje wijn en muziek op de achtergrond?  Inderdaad! Chiringuito’s.

Steeds vaker zie je prachtige/moderne strandtenten aan de randen van de stranden opduiken. Heerlijk vind ik ze, want je kunt ongegeneerd met je nog nat van de zee haren en je lange blouse op een heerlijke ligstoel zitten. En als dat ook nog eens een uitbreiding is van het restaurant Ultramar in L’Escala, dan heb je mijn aandacht te pakken.

Ultramar in L’Escala

Dit restaurant is het originele concept dat zich in L’Escala bevindt. Op een hoek in het centrum van L’Escala vind je het grote terras van Ultramar met prachtig uitzicht. Een modern mediterraan restaurant met focus op muziek & goed eten. Het is het enige restaurant dat topkwaliteit cocktails maakt, echt heerlijk om daar na een lange stranddag je avond mee af te sluiten. Waarom? Je hebt in mijn mening het mooiste uitzicht en grootste kans op een prachtige zonsondergang. Meer weten over Ultramar L’Escala? Lees dan deze blog.

Chiringuito Ultramar in Begur – hetzelfde concept in een andere omgeving.

Op het strand van ‘Platja Del Raco’ heeft Ultramar zich gevestigd. Dit strand is vrij lang en groot, dus je zit niet zo op elkaar vastgeplakt. Tot mijn grote verbazing is dit strand echt heerlijk. Normaal hou ik van kreekjes of wat kleinere stranden aangezien het water dan glashelder is maar dat is op deze plek net zo. Gelegen in een hoekje van het strand is dit een ideale plek om te zitten, eten, drinken, praten, lezen of gewoon het gezellige strand en de kabbelende oceaan te overzien. Elk weekend is er live muziek met verschillende dj’s en focus op jazz/disco muziek. Een groot favoriet van mij. De cocktails zijn zoals gewoonlijk weer fantastisch en je kunt hier voor een leuke prijs een hapje eten terwijl je aan het genieten bent van een prachtige zonsondergang. Wat wilt een mens nog meer?

Bonustip: ze hebben heerlijke bedjes die ze verhuren met uitzicht op zee en aan je rechterkant je eigen koeling voor een fles wit met ijs! 

Check hun Instagram voor nog meer mooie kiekjes: Ultramar Chiringuito

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch