Far Nomo: top kwaliteit sushi met waanzinnig uitzicht op zee

14 november 2021

Een van de lekkerste fusion kitchen proeven met ook nog een panorama view op zee. Je kan mij niet vertellen dat je dit alledaags tegenkomt. Ondertussen heb ik al op best wat plekken mogen eten hier in de Costa Brava maar Far Nomo blijft toch altijd een goed bewaarde parel. 

Met de auto er naartoe rijden is een must en ook zeker een feestje. Op rechts heb je al gauw een prachtig uitzicht op de baai van Llafranc. Met de minuut merk je hoe hoger en hoger het wordt om naar de plek toe te rijden Een goede hellingproof om het zo maar te zeggen.. Allemaal waard. Eenmaal bij aankomst, zie je op rechts het uitgestrekte landschap van de Costa Brava met panoramaview op de zee. En als je iets verder doorloopt, vind je de iconische vuurtoren van Sant Sebastiá, enkele jaren geleden omgebouwd tot een gastronomisch bastion. Ik heb het natuurlijk over Far Nomo die hoort  bij Grupo Nomo, pionier in de Japanse keuken.

Grupo Nomo

Grupo Nomo is ontstaan ​​uit de illusie van een familie van jonge ondernemers die in 2007 besloten om samen met sushi chef Naoyuki Haginoya een nieuw concept van Japanse restaurants te creëren. Zo openden ze restaurant Nomo, een fris en innovatief concept, anders dan wat er tot nu toe bestond. Far Nomo is het eerste gezamenlijke project tussen Grupo Nomo en Mas de Torrent, op een bevoorrechte locatie in een van de belangrijkste vuurtorens van het Middellandse Zee-schiereiland: de vuurtoren van Sant Sebastià de Llafranc.

Far Nomo in Far de Sant Sebastiá

Licht, kalm, fris en mediterraan aan alle vier de kanten. De patio is de open keuken van Far Nomo, waar drukke koks de laatste hand leggen aan de gerechten die uit de woonkamer komen. Maar één van de meest bijzondere ruimtes is ongetwijfeld het terras.  

En had ik al de uitzichten op een oneindige Middellandse Zee genoemd? Wanneer het avondlicht langzaam dooft, zorgt de vuurtoren voor extra verlichting. Wat op zijn zachtst gezegd een magische sfeer creëert. Is dit het paradijs?

Met een menu van Japanse, Aziatische en traditionele gerechten, proef je de algehele gastronomische uitstraling. En daar is Naoyuki Haginoya een meester in. Wat dacht je van een kroket van ossenstaart gepaneerd in panko, hét bekende gerecht van het huis, maar ook een spies van gegrilde coquille met foie de L’Empordà en teriyakisaus. Het feest gaat verder met een uitstalling van sushi, van klassieke nigiris tot enkele gyozas gevuld met champignons, foie gras en vlees.

Far Nomo

Een ander waanzinnig restaurant met uitzicht op zee? Lees dan hier een parel van een restaurant: Cap Sa Sal in Begur

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch