SOCA-REL: het nieuwe favoriete restaurant van de Costa Brava

23 januari 2022

Mijn grote Catalaanse favoriet van the summer of 2022: SOCA-REL in Llofriu. Hier vind je alles wat we leuk vinden op één plek: zon, lekkers en goed gezelschap. Een restaurant perfect voor een zonnige zondag waar je het liefst de hele dag met je gezicht in de warmte wilt zitten samen met een paar koude glazen wijn.

Dit pas geopende tentje is al een favoriet voor velen, maar let op: vooral bekend onder alleen maar de locals. Je kunt dus ongegeneerd praten omdat niemand je verstaat. Zo nu en dan toch wel erg lekker. Niet dan?

Dineren in de achtertuin van SOCA-REL

Llofriu is niet een plek waar je direct heen zult gaan omdat er in dit plaatsje gewoonweg weinig te beleven is. Maar dit restaurant is een ware aanwinst voor de plek en een stuk rijden waard. In het midden van een groot terrein bevindt zich een Masia omringt door veel groen en een prachtig uitzicht. Op het moment dat je de auto uitstapt zal de jazzmuziek die zich in de verte afspeelt je als eerste opvallen. Het voelt als een soort achtertuin waar je met z’n allen geniet van de seizoensgerechten die ze op de kaart hebben staan. 

Het buitenterras heeft uitzicht op de velden waardoor het een hele charmante setting krijgt. De specialiteit van dit restaurant zijn de rijstgerechten. Het is een show om te zien hoe ze de paella klaarmaken op het vuur. Een ongelofelijke ervaring. Dit aanbod van rijstgerechten is in Valenciaanse stijl en ingrediënten (anders dan wat normaal gesproken te vinden is in de Baix Empordà). De salades, zeer goed en zeer compleet, met goede producten, goed gepresenteerd en gekruid met een smakelijke saus. 

Het is een fijne plek om met familie een tafel te boeken. Pluspunt: perfect om met kinderen te gaan, ze hebben een buitenruimte waar ze kunnen spelen.

Oh en de mensen zijn lief, laat dat vooral ook even gezegd zijn.

Soca-rel

Benieuwd naar een ander heerlijk lunchadres waarbij je het gevoel hebt alsof je in de achtertuin bij iemand eet? Lees dan hier: Mas Pi restaurant

nl_NLDutch