Santagustina: het tapasrestaurant op een niet-toeristisch pleintje in Barcelona

7 november 2021

In het populaire wijkje van Barcelona, El Born, vind je midden op een niet-toeristisch pleintje het tapasrestaurant Santagustina. Een ontdekking van jewelste. Van die plekken waar je om 13.00 begint met een lunch maar eindigt met een derde fles wijn vanwege de gezelligheid.

Het leven in Spanje

Het leukste aan Catalonië is de manier waarop ze leven. Tussen het werken door even een menu del dia ergens scoren of in het weekend tijdens een wandeling jezelf trakteren op een goed glas wijn met wat tapas. Men geeft niet zo gauw diners in hun appartement of huis, ze spreken liever af in een tapasrestaurant en sluiten de middag af met een glaasje vermouth. Waarom ook niet? De zon is vaker te vinden door de seizoenen heen, je leeft daardoor vaker buiten en Barcelona is de perfecte plek om leuke tapas restaurantjes te ontdekken.

Restaurant Santagustina

Het pleintje waar je dit tapas restaurant kunt vinden nodigt direct uit om aan te schuiven aan een van hun tafels. De gastronomische bar ligt direct naast het prachtige Sant Agustí Vell-klooster. Je begaat geen zonde met het bestellen van drie flessen wijn. Daar is deze plek juist perfect voor ;-). Het voelt eerder aan als een ontmoetingsplaats waar je met vrienden heerlijk de alledaagse onderwerpen bespreekt onder het genot van een breed scala aan tapas.

De kaart is precies goed aan keuze, niet te uitgebreid. Ik kan dan altijd uuuurenlang blijven twijfelen tussen bepaalde gerechten en dan zie je dat je partner of je vriend(in) het ander heeft gekozen en dan baal je nét wat meer. Toch! Wat je ook kiest op deze kaart, het zal je niet snel teleurstellen. Ze maken gebruik van traditionele tapas maar je vindt ook verrassingen op de kaart die je niet zullen teleurstellen. Zoals de tonijn met ponzu, sesamolie en uitjes of de langzaam gegaarde lamsschouder. Wel belangrijk is het om van te voren een tafel te reserveren aangezien deze hotspot erg geliefd is. 

Een bonus! Persoonlijk vind ik dat altijd erg belangrijk: het interieur van deze plek is erg sfeervol, knus en daardoor gezellig. In de avond zal dit je ideale plek zijn om je dirty martini te bestellen voordat je met de losse heupjes de stad verder induikt.

Santagustina

Een ander waanzinnig tapas restaurant ontdekken in Barcelona? Lees dan hier het must-eat tapas restaurant in Barcelona: Bar Cañete

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch