Rustik Empordá: een goede tussenstop voor tijdens je fietstocht

13 februari 2022

Wie veel fietst, moet – want balance is key – ook zo nu en dan eens een kop koffie en een broodje achterover tikken. Rustik Empordà is je ultieme spot om met je racefiets een tussenstop te maken. Een fietsvriendelijk lunch en brunch tentje waar je ook de mogelijkheid hebt om even bij te komen met een van hun goede broodjes.

De eigenaren zijn zelf fietsfanaten maar ze verwelkomen iedereen met open armen in dit heerlijke tentje. Albert is supervriendelijk en ontvangt je altijd met een glimlach. EEN MUST, als je rond Girona fietst.

Verwacht niet urenlang te brunchen maar zie het als een klassieke tussenstop waar je je dag vervolgens verder kunt invullen met een goed gevulde maag. Dit is een plek voor sport, natuur en koffieliefhebbers. En een mooie tip voor alle fietsliefhebbers: bij Rustik Empordá kun je meer te weten komen over verschillende fietsroutes die de Costa Brava te bieden heeft. Daarnaast is dit tentje hartstikke diervriendelijk en is er een stalling voor je fiets.

Ze hebben lekkere simpele lunchgerechten en Spaanse zoetigheden (zoals we zeiden: balance is key). Ik raad ab-so-luut hun avocado toast aan met stukje ‘jamon’ erop dat zich verleent als het ‘zoutje’ op het broodje. Dit gaat verrassend goed samen met de avocado. Daarnaast is de yoghurt bowl ook heel lekker. Niet op z’n Spaans maar gewoon hoe we een yogurt bowl in Nederland ook gewend zijn. Met normale yoghurt en geen onverwachte zoetigheden die erin verwerkt zijn.

Adres: Carrer del Molí, Nº4, 17141 Bellcaire d’Empordà, Girona

Rustik Emporda

Benieuwd naar een ander heerlijk lunchadres voor tijdens je fietstocht? Lees dan hier: Brunchen in Platja d’Aro? Dat doe je bij La Maglia Coffee

nl_NLDutch