5x fijne restaurants in Empuria Brava

12 juni 2022

Empuriabrava, een geliefde zomerplek voor velen, wordt gezien als klein Venetië maar dan in de Costa Brava! Deze plek ligt tussen de steden Rosas en Sant Pere Pescador, ten noorden van de Costa Brava, in de provincie Girona. Bekend om zijn 25 kilometer bevaarbare wateren wat Empuriabrava bekroont tot de grootste residentiële jachthaven van Europa. Perfect voor alle water-, boot- en extreme watersport liefhebbers.

Deze regio zit vol met ontdekkingen zoals middeleeuwse dorpjes, stranden en je raadt het natuurlijk al: een lijst met fijne restaurants in Empuria Brava zodat je nooit uitgehongerd hoeft te zijn tijdens je vakantie.

Enjoy it restaurants in Empuria Brava

Restaurant Enjoy It

Een mooie zaak, goed eten en lekkere cocktails dat is wat je het liefst elke avond wilt scoren tijdens je zomervakantie. Bij Restaurant Enjoy It streep je dat hele lijstje zo in 1 keer af! Het restaurant ziet er trendy, modern en gezellig uit. Helemaal van deze tijd zulen we maar zeggen. Je zou zelfs wat lampen of stoelen zo mee naar huis willen nemen. Een vernieuwend concept met een kaart vol lekkers. Van vis tot vlees en een riant aantal toetjes waaruit je kunt kiezen.

Een leuke plek om met een grote groep, familie of met z’n tweeën buiten op het terras met wat zeezicht van de avond wilt genieten!

Restaurant Noray Empuria Brava

Restaurant Noray

Eten op topniveau? Behoefte aan een avond fine dining? Dan ben je bij Restaurant Noray aan het goede adres. Dit restaurant is pure verwennerij. Denk aan warme heerlijke broodjes, cava, amuse van het huis. Een menukaart vol met topkwaliteit gerechten en niet alleen een lust voor het oog. Hier wordt met passie gekookt.

Dit restaurant is gelegen in een prachtige omgeving en laat alle karakteristieken naar voren brengen die je van Empuriabrava verwacht. Uitzicht over het kanaal, de boten en hun eigen zwembad.

Restaurant-Essencia-empuria-brava

Restaurant Essencia

Onze grootste favoriet is Restaurant Essencia. Hier eet je gewoonweg heerlijke tapasgerechten en geniet je van de fijne ambiance. Mocht je Arroz de Pals (paella) als gerecht op je lijstje hebben staan, dan is dit de plek om deze uit te proberen!

Een aanrader is om de term ‘foodsharing’ hier serieus te nemen want hier wil je zoveel mogelijk verschillende gerechten proeven! Tussen alle toeristische spots moet Restaurant Essencia niet eens meer een twijfel zijn. Gaan!

Restaurants in Empuria Brava Roos

Roos Empuria Brava

Een nog vrij onontdekte parel is toch wel Roos Empuriabrava. Een spectaculaire plek net naast Empuriabrava, Castello d’Empuries. Deze plek bevat een groot openluchtterras wat op z’n zachts gezegd ideaal is voor de warme zomeravonden.

De specialiteit van het huis zijn de visspiesjes die zo, vers voor je neus bereid worden! Dineren of borrelen met vrienden in een zeer aangename moderne omgeving met goede service en aandacht, dat is wat je kunt verwachten bij Roos Empuriabrava.

Dat je hier een uitstekende avond kunt beleven op gastronomisch vlak is volgens mij inmiddels wel duidelijk maar het leukste gedeelte van deze plek is dat ze hier ook genoeg avonden organiseren waar je kunt dansen. DJ, cocktails en voetjes van de vloer! Sluit je avond af met een heerlijke cocktail en plan alvast een nieuwe avond in, want deze plek is voor herhaling vatbaar!

Restaurants Empuria Brava

Restaurant Sikim

Heb je tijdens de vakantie genoeg tapasavonden gehad en begin je meer zin te krijgen in het eten van fusion of sushi gerechten? Dat kan bij Restaurant Sikim! Deze plek is ideaal voor het combineren van een hapje en een paar drankjes. Bij restaurant Sikim organiseren ze namelijk genoeg clubavonden.

Een hippe, moderne plek waar de service erg goed is! Start de avond met een diner en sluit af met een dansje boven in de club!

nl_NLDutch