Restaurant Orvay: een klein maar fijn restaurant

20 maart 2022

Midden in het leuke wijkje El Born bevindt zich het restaurant Orvay. El Born met zijn smalle straatjes, leuke boetiekjes en bomvol restaurants is een van de leukste buurten van Barcelona om lekker rond te dwalen. Wat de Jordaan is van Amsterdam, is El Born van Barcelona. Je vindt de veelzijdige wijk in het oude gedeelte van Barcelona. Het uitproberen van alle hippe restaurants in deze wijk is dan ook een must. Restaurant Orvay was als eerste aan de beurt.

Restaurant Orvay

Restaurant Orvay ligt in het hart van de wijk El Born, vlak voor de basiliek van Santa Maria del Mar. Dit is een klein en sierlijk restaurant dat meteen vertrouwd aanvoelt. Een grappig detail aan dit restaurant is dat de kleuren gebaseerd zijn op de wijn fasen: de kleur van het hout bij de ingang staat voor het land waar de wijnstok staat, daarna hebben ze gekozen voor het groen van de bladeren en aan het einde de roze kleur die de laatste fase van de wijn vertegenwoordigd. Wijn is een essentieel element van dit restaurant dat hun gerechten helemaal compleet maakt.

Deze plek is geboren uit passie voor gastronomie, lekker eten, een plek om te delen en te genieten; het geeft je een thuisgevoel. Het menu is gebaseerd op verse seizoensproducten waar je vooral traditionele gerechten kan verwachten met een creatieve mix. Een ander belangrijk detail dat we niet achterwege mogen laten: ze hebben een brede selectie van lokale en nationale wijnen. Sluit de avond af met een van de heerlijke glazen wijnen of een goede cocktail!

Restaurant Orvay in Barcelona

Benieuwd naar onze favoriete koffie tentjes in Barcelona? Lees hier: 10x mooie koffietentjes in Barcelona voor je volgende citytrip

nl_NLDutch