Restaurant MOSS: sushi in Palamós

11 september 2022

Sushi eten in Spanje? Ha.. Waar we ook zijn, wij als Nederlanders blijven toch liefhebbers van sushi en dan heb ik het hier ook voornamelijk over mijzelf. Je zult je vast afvragen, waarom zou je sushi eten als je je in Spanje bevindt? 

Hoe graag ik ook tapas eet met een vino blanco tijdens de lunch, blijf ik het een fijne uitdaging vinden om goede sushi restaurants te ontdekken. Want als je ze eenmaal hebt gevonden, dan sla je de tapas als lunch met liefde even over. Zo was het restaurant Moss als eerste aan de beurt. Dit restaurant bevindt zich in Palamós

Palamós, de derde havenstad van de Costa Brava

Palamós staat in teken van de zee: de stranden, het landschap, toerisme en de gastronomie. Het oude centrum is gebouwd op een grote uitloop van rotsen. De kleur van de zee, smaragdgroen, weerspiegelt de kust en het karakter van de bevolking van de Costa Brava. Duiken, kajakken, botenverhuur, zeilen, snorkelen en windsurfen, het is hier allemaal mogelijk! 

Deze stad is perfect voor de zomerdagen en nodigt je uit om alle restaurants, wandelingen en stranden te ontdekken. Een wandeling door het oude centrum van Palamós geeft een typische zomeravond sfeer terwijl je de tapas door de straten heen ruikt.

De inmiddels meer dan 70 restaurants in Palamós bieden een uitgebreide en gevarieerde keuken waarbij je gerechten met alle smaken kunt proeven. Deze verscheidenheid maakt dit Spaanse stadje zo bijzonder. Voor iedereen is er iets te vinden, ook voor gezinnen.

Waar Palamós vooral bekend om staat is nog steeds de belangrijke haven en vanwege de delicatesse “Gamba de Palamós”, wat een ver familielid is van de garnalen. Voor alle visliefhebbers, is dit zeker een bezoekje waard! Maar als de visgerechten in heel Costa Brava zo verrukkelijk zijn, vertaalt dit zich dan ook qua smaak in de sushi gerechten? Dat ga ik voor jou uitzoeken. Met als eerste op de agenda: Moss sushi restaurant.

Moss Sushi Palamós 

Nadat je hoogstwaarschijnlijk de auto hebt geparkeerd met uitzicht op de zee, loop je richting de trap die je brengt naar het centrum van Palamós. Al gauw merk je de schattige straten op die je een gevoel geven om door te blijven wandelen. In de verte zit Moss sushi restaurant. Dit is een klein leuk sushi-restaurant met een Palamós tintje, dat je zowel in de gerechten als in de bediening voelt. De ober was erg vriendelijk en behulpzaam.

Voor Spaanse begrippen is het een hippe tent. Als graphic designer voor beroep, kijk ik onbewust toch naar de gehele branding van een plek en dat hebben ze hier absoluut goed gedaan. Met vooral focus op de kleur blauw, wat natuurlijk de kleur is van de lucht en de zee, is dit ook voor veel mensen een lievelingskleur. Het nodigt uit en staat meteen wat chiquer. 

Het restaurant ziet er mooi uit vanbinnen en het personeel is heel lief. Het is een plek waar je met een vriend of vriendin afspreekt om een lekker hapje te lunchen om de dagelijkse dingen te bespreken. Een plek waar je je zondagmiddag lunch wilt doorbrengen, omdat je bij aankomst het liefst de hele kaart gelijk wilt bestellen. Met een uitgebreide selectie maki’s, nigiri’s en rolls, allemaal zorgvuldig gemaakt en gepresenteerd, is Moss een geweldige optie voor een middag of avond met vrienden of wanneer die behoefte aan sushi toeslaat.

Mocht je iets speciaals te vieren hebben, zoals bijvoorbeeld een verjaardag dan zou ik eerder voor iets anders in de omgeving kiezen. Het geeft mij meer de city-lunch-urban vibe. 

Het is een heerlijk uitgebreide kaart met voor ieder een keuze. Mijn persoonlijke favorieten was de gemixte tonijn en zalm tartaar als aperitief. Deze werd geserveerd met de nodige wasabi en gember. Dit in combinatie met de droge witte peralada wijn was een goed begin van mijn zondag. En daarna gingen we in de aanval. 

Hun sushi rolls waren ongelooflijk, evenals de service. Het leuke was dat ze speciaal aan tafel komen om de sushi met een ‘heater’ te flamberen. Need we say more? Het is een kleine plek, dus zorg ervoor dat je reserveert. Wij zullen zeker terugkomen!

Moss Sushi Palamós

Nog meer genieten van de dag? Lees dan hier 8x restaurants met uitzicht op zee in Costa Brava

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch