Restaurant Marmara: een hip eetplekje in Llafranc

23 maart 2021

Llafranc is als de Capri van Italië. Het is een uniek plekje waar je zomer herinneringen maakt die je meeneemt naar het najaar en daar voorbij. Van die herinneringen die je gezamenlijk weer herbeleeft als je aan tafel zit met een glas wijn uit de Emporda. Llafranc is een typisch pittoresk dorpje met turquoise wateren, die vooral in trek is wanneer de zomerdrukte zich langzaam verspreidt. Ook buiten het seizoen is dit een must-see juweel. 

Hou je van het buitenleven? Dan is dit de plek om te bezoeken, vooral tijdens de nazomer. Llafranc is een plek die je uitnodigt om zo lang mogelijk op het terras of het strand te liggen met een glas in de hand en de drukte van het leven dat zich op de achtergrond afspeelt.

Het restaurant Marmara

Marmara is een klein restaurant gelegen in Llafranc (Palafrugell) een paar meter van de zee, met een zeer goed uitzicht op het terras of aan de tafels naast het raam. Het restaurant is modern en de gerechten die ze serveren zijn niet-typische tapas gerechten. Hoe lekker ik tapas ook vindt, is het toch fijn om restaurants te ontdekken in de Costa Brava die hier wat meer van afwijken. 

Bij binnenkomst voel je je gelijk comfortabel. Het is een restaurant met een zeer aangename en rustige sfeer, die meestal aan het strand meestal moeilijk te vinden zijn. Je kunt aan de inrichting en het gekozen licht zien dat erover nagedacht is. Je voelt direct de eigentijdse, gastronomische atmosfeer. Een fijn concept en lekker eten in een ontspannen omgeving, dat is waar de focus ligt bij restaurant Marmara. Je kunt ervoor kiezen om losse gerechtjes te delen of voor jezelf wat gerechten te bestellen. Ik ben altijd groot fan van delen (compartir), hierdoor heb je een grotere kans om te genieten van de gehele kaart. 

De kwaliteit van de gerechten is erg goed en het menu is heel uiteenlopend. Ik raad aan om te kiezen voor verschillende gerechten omdat het een plek is die delen aanmoedigt. Mijn persoonlijke aanraders? de Bao is rijk in zijn smaak, met een tuna tartaar ga je simpelweg nooit de mist in en is de tuna tataki een absolute aanrader. Als je net zoals ik een toetjes mens bent, dan hebben ze een ruime keuze. Zelf vond ik de aardbeien met de chocolade topping prima, niet bijzonder, maar was de witte chocolade cake met aardbeienijs een goede combinatie. 

📍 Carrer de Santa Rosa, 3, 17211 Llafranc, Girona

Instagram: Marmara

Llfranc behoort tot de mooiste baaien van de Costa Brava

Llafranc is een van de drie kustplaatsen die behoort tot de gemeente Palafrugell, provincie Girona. Het maakt deel uit van de Costa Brava, gelegen in de regio Baix Empordà. Het is een van de plekken die kunstenaars, filmsterren en de welgestelde mensen hebben aangetrokken. Het is een luxe kustplaats met een mooie boulevard.

In Llafranc ronddwalen is dan ook een aanrader, met de geur van de pijnbomen op de achtergrond. Dit is een geweldige plek om gewoon achterover te leunen en te ontspannen, waar het kiezen van je lunch het meest stressvolle moment van je dag is. Wat maakt dit vissersdorpje een van de meest bijzondere van de gehele Costa Brava? Het heeft allure.

Llafranc is een chique vissersdorpje en dat vertaald zich door in de restaurants, winkeltjes en de mensen die er rond wandelen. Verwacht geen Britse pubs en kebabs. Llafranc heeft een grote selectie aan bars en restaurants, heerlijke zeevruchten zijn het overheersende gerecht en de lokale ‘vangst van de dag’ is altijd een goede keuze. Hoewel het niet de drukste dorp aan dit deel van de kust is, wordt het er in juli en augustus erg druk, en als je op zoek bent naar wat meer rust, kun je Tamariu overwegen.

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch