Restaurant LABALABUSTA: een plek geïnspireerd door de keuken van Ottolenghi

17 oktober 2022

Behoefte om je horizon te verbreden? Je smakenpalet weer flink te laten werken na alle tapas? Hummus, pita’s baba ganoush en falafel: we zijn gek op de Israëlische keuken. Wat nou als we je vertellen dat je er helemaal niet voor naar Tel-Aviv hoeft af te reizen maar je Tel Aviv ook kan proeven in Barcelona. Restaurant LABALABUSTA is een bezoek drie dubbel waard. Wij vertellen je waarom.

Restaurant LABALABUSTA

Zin in een tafel vol mediterraans eten op een plek waar je het gevoel krijgt dat je bij iemand in de keuken mag spieken en daardoor inspiratie opdoet? Don’t look further LABALABUSTA (jiddisch voor een goed gerund en gastvrij huishouden) is het perfecte startpunt om het restaurant in Barcelona te omschrijven. LABALABUSTA is positief druk. Geluiden en geuren ontsnappen uit de keuken. De omgeving versterkt de stemmen van de klant. De gerechten in bakjes rammelen op tafel. Het is een uitstekende benadering van het Midden-Oosten maar dan middenin de stad Barcelona.

Het eerste wat opvalt is hoe licht deze plek eigenlijk is. Het is een groot hoekrestaurant met een prachtig groot raam waar je ook aan kunt zitten. Een aan te raden plek aangezien je zowel het binnen- als het buitenleven meemaakt. Dat is juist het allerleukste van een stad natuurlijk! Lekker om je heen kijken. 

What to order? Hoewel het menu regelmatig wordt bijgewerkt en dus anders in elkaar steekt dan toen ik er dineerde behoudt het altijd wel bekende gerechten. Het leuke aan LABALABUSTA is dat ze de focus zetten op Oost-mediterrane recepten maar anders behandelen. Je kan bijvoorbeeld gerust een gerecht op de kaart zien dat gecombineerd wordt met garnalen uit Palamós. Wij vonden de hummus met lam absoluut de moeite waard. Daarnaast het ovengebakken pakketje van Feta en vijgen dat doordrengt was van honing. Yam! Een andere hele fijne die het al-tijd goed doet is een bloemkoolshoarma met tahini. Deze blijft ook wat langer op de kaart staan omdat het een favoriet is van velen. Nog een laatse tip: probeer vooral ook de huisgemaakte pitabroodjes en andere zoetigheden van de menukaart en thank us later!

Nog meer tips ontdekken voor jouw next city trip naar Barcelona? Lees dan hier alle blogs speciaal van Barcelona

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch