Restaurant La Blava in Calella de Palafrugell

27 februari 2022

Het ontdekken van de Costa Brava met de auto is een must tijdens je zomervakantie. De beste manier is om letterlijk van elk vissersdorpje te hoppen om te kunnen genieten van de verschillende stranden, restaurants of alle activiteiten die het biedt. Calella de Palafrugell is favoriet voor velen.

Het vissersdorpje Calella de Palafrugell

Dit is een klein vissersdorpje waar je de hele dag goed kunt vertoeven en alle stranden je uitnodigen om de hele dag te liggen zonnen. Het is een ideale plek voor het hele gezin want de populaire stranden in Calella zijn hartstikke kindvriendelijk. 

De bekende witte boulevard van dit prachtige dorpje is een aanrader om doorheen te wandelen. Aan je rechterkant heb je uitzicht op de zee, omgekeerde vissersbootjes en allemaal spelende kinderen. In de verte van deze schattige boulevard wandel je onder de bogen door en valt het restaurant met de blauwe luiken direct op! Het restaurant La Blava is een charmant tentje waarvan je je afvraagt of het om een Griekse keuken gaat. Dat is niet het geval: op het menu staan juist klassieke, typische Spaanse gerechten die allemaal fris en zomers zijn.

Restaurant La Blava heeft een heel intiem en tegelijkertijd open karakter met uitzicht op zee! Heerlijk dineren met een koud glaasje wijn, zicht op het strand en kijken naar alle mensen die voorbij komen wandelen. Ze maken gebruik van verse lokale producten zoals grote garnalen in de paella, mosselen waar je je vingers bij af kan likken en uiteraard de groene padrons met grote korrels zout. Alles is even lekker en doordat de focus ligt op het mediterrane dieet is eten in dit restaurantje een smaakvolle keuze. 

Ook niet onbelangrijk: de service is heel aardig, ze helpen je met alles en geen vraag is te veel. Dit is toch een van mijn favoriete eettentjes tijdens de zomer. Let alleen wel op: het restaurant is populair (en terecht) dus een reservering maken valt aan te raden.

Restaurant La Blava

Een ander heel lekker restaurant die je wilt uitproberen dat in de buurt zit: Restaurant Funky Pizza: waar pizza en muziek samenkomen

nl_NLDutch