Cinc Sentits in Barcelona: twee michelin sterren restaurant

9 januari 2022

Soms mag je jezelf wel eens op wat extra’s trakteren. Barcelona is tenslotte dé ideale plek voor een vakantie, een weekendje weg of wellicht omdat je iets te vieren hebt. En waar beter dan in een michelinsterren restaurant waar je je alleen maar druk hoeft te maken over hoe je thuis al deze gerechten kunt navertellen? 

Een avond vol met verrassingen waar je smaakpapillen een week op kunnen teren. Dat is wat je kunt verwachten als je bij Cinc Sentits eet. Je hoeft nergens over na te denken. De kruimels worden zó van je tafel geveegd, je lege glas water wordt binnen een mum van tijd gevuld (erg handig na het nuttigen van al die wijnen per gerecht).

Cinc Sentits: het restaurant met twee Michelin sterren

Cinc Sentits maakt gebruik van een unieke interpretatie van de moderne Catalaanse keuken, volgens de visie van Jordi Artal. Jordi Artal, een zelfbenoemde “foodie” die zijn comfortabele leven in Californië verliet om op een autodidactische manier de fornuizen en de eisen van de culinaire kunst in Barcelona het hoofd te bieden zonder ooit een andere keuken te hebben betreden dan zijn eigen.

In elk gerecht wordt vrijwillig een contrast gezocht tussen ingrediënten, texturen en geuren, zodat het diner niet verveeld raakt van dezelfde smaak.

Een prijskaartje hangt hier echter wel aan. Een light menu heb je voor maar liefst €119 plus €59 voor de wine pairing. Ben je nieuwsgierig naar het proeven van alle gerechten dan is het tasting menu ideaal. Je schuift al aan tafel voor een prijs van €139 plus €69 voor de wine pairing.


De sfeer is vrij formeel, dus een leuk outfitje voor een avondje Cinc Sentits misstaat natuurlijk niet. Benieuwd naar wat je kunt verwachten heb ik hieronder ons menu toegevoegd waar je al onze gegeten gerechten kunt terugzien.

Cinc Sentits

Meer weten over hotspots in Barcelona? Lees dan hier alle Barcelona blogs

nl_NLDutch