Een parel van een restaurant: Cap Sa Sal in Begur

18 mei 2021

Restaurants zijn plekken waar we heen gaan om vrienden of familie te ontmoeten maar ook om verjaardagen, jubilea, nieuwe banen en nog veel meer te vieren. Waar we zaken doen maar ook als je verliefd bent. Als je de meest vreugdevolle momenten van je leven wilt markeren, is Cap Sa Sal in Begur een restaurant dat je hoog op je lijstje wilt plaatsen. Dit zou zowaar het best bewaarde geheim van Costa Brava kunnen zijn.

Begur, de schat van de Costa Brava

Costa Brava! Rijk aan de lekkerste oogst van land en zee, is een lome, zonovergoten regio waarbij de lokale gerechten te mooi zijn om niet gedeeld te worden. Wat maakt Begur een van de kleine schatten van de Costa Brava? Begur heeft de elegantie, ontspannen sfeer en veel gastronomische hoogstandjes.

In deze omgeving bevinden zich de kleine baaien die je normaal gesproken alleen op Instagram voorbij ziet komen. Kristalhelder water en rotsachtige strandjes. Begur heeft de meest mediterrane charme van de Catalaanse kust, samen met Llafranc en Calella de Palafrugell. De oude stad kenmerkt zich door kronkelende straatjes. Je vindt er ook gezellige boetiekjes, cultuur, gastronomie en soms zelfs festivals.

Cap Sa Sal Restaurant in Begur

De weg naar het restaurant is al prachtig. Restaurant Cap Sa Sal ligt wat hoger in de bergen dus je rijdt langs alle mooi gelegen huizen van Begur en je krijgt tijdens de rit ook een glimp te zien van het kleine kustplaatsje Sa Tuna. Het bevindt zich aan het einde van een vrij smalle en bochtige weg, waardoor het restaurant niet het meest toegankelijke in de wereld is, maar daardoor wel bekend staat om zijn exclusiviteit en rust. Het restaurant is befaamd om zijn prachtige uitzicht waar je zowel buiten als binnen heerlijk kunt dineren. Het is een mooi opgezet restaurant op verschillende levels. Dit geeft je dus een gevoel van anonimiteit, aangezien je op een fijne afstand zit van alle andere gasten. 

Wil je genieten van de mediterrane keuken met een uitzicht waar je u tegen zegt? Dan is Cap Sa Sal de plek voor jou. Het menu is misschien niet zo uitgebreid, maar het heeft alles wat je nodig hebt. Van seizoens rijst, vis en zeevruchten uit de omgeving tot aan een mals stukje vlees. 

Wat kun je verwachten van deze plek? Kaarsen, lage verlichting, bossen en een schitterende zonsondergang. De service is heel goed en men spreekt Spaans, Frans en Engels. Ze weten welke wijnen ze moeten aanbevelen bij wat ze serveren. En voor Begur is het niet eens zo prijzig. Vergeet niet te reserveren, dit plekje is erg gewild.

đź“Ť Cap Sa Sal Restaurant

Carretera d’Aiguafreda S/N. 17255 Begur – Girona

DEEL DIT BERICHT
nl_NLDutch