Natuurwijn proeven in het hartje van Diana in een Catalaanse achtertuin

19 juli 2021

‘Vin naturel’, ook wel natuurwijn begin steeds meer zijn waardering te krijgen. In Spanje beginnen wijnliefhebbers de wereld van natuurwijn te leren ontdekken. Zo zijn er al genoeg barretjes waar je een goed glas natuurwijn kunt bestellen. Maar om mij helemaal te laten onderdompelen in deze wereld, ben ik op zoek gegaan naar een kleine proeverij in de omgeving Diana. Want, wat maakt natuurwijn zo gewild en altijd al eens natuurwijnen uit de Costa Brava omgeving willen proeven? Dat kan! De wijnproeverij bevindt zich in Diana en ligt meer in het binnenland van de Costa Brava. Costa Brava Hotspots is langsgegaan en mochten we een aantal natuurwijnen proeven in de Catalaanse achtertuin van de host Rafa. 

Wat maakt natuurwijn zo gewild? 

Het belangrijkste aan natuurwijn is dat het géén tot zo weinig mogelijk sulfiet bevat. Hello, less of a hangover! Het bijzondere aan natuurwijn is dat deze wijnen zijn gemaakt met zo min mogelijk ingrepen van de wijnmaker. Dus bijvoorbeeld geen toegevoegde gisten of het gebruik van nieuwe eikenhouten vaten voor meer smaak. 

Opvallend aan natuurwijn is, is dat het belangrijk is dat het hele proces van wijnmaken onder grote hygiënische omstandigheden heeft plaatsgevonden. Is dit niet het geval, dan krijgen deze wijnen vaak hele aparte bijgeuren en bijsmaken. Net zoals normale wijn, kunnen de smaken uiteraard verschillen van elkaar. 

Wijnproeverij 

Wijn proeven in een Catalaanse achtertuin van een prachtig huis in de omgeving Diana, wat wilt een mens nog meer? Rafa, de host van de wijnproeverij, zorgt voor een leuke mix van informatie en interactiviteit. Net zoals met alle andere proeverijen neemt de host je mee in de smaken en verhalen die achter zijn keuze voor natuurwijnen schuil houden. Een heerlijke activiteit om je dag mee af te sluiten. Laat je kennis maken met de verrassende wereld van natuurlijke wijn door wijnen te proeven die je hoogstwaarschijnlijk tot aankoop doet aanzetten.

Meer informatie: lanaturalwine.com & instagram

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch