Dineren in het ciderhuis Mooma in Baix Empordà

30 januari 2022

Verdwaald in het midden van de appelboomgaarden met uitzicht op de velden, ligt op een paar kilometer afstand van Pals, het restaurant Mooma. Sinds enkele jaren is Mooma uitgegroeid tot een bekende plek waar men maar al te graag een bezoek aan brengt en ook maar al te graag wat langer blijft plakken.. Ik leg je uit waarom! 

Zou het iets met appels te maken hebben? Absoluut! Mooma opende namelijk voor het eerst hun cidery in 2016. Van een familie van drie generaties fruitboeren, biedt Mooma unieke mousserende Catalaanse ciders van lokaal geteelde appels. Een goede frisse vervanger mocht je een keer geen behoefte hebben aan wijn.

Het ciderhuis Mooma

Inmiddels zijn een aantal jaren geleden de deuren geopend voor iedereen en is het aan te raden  om een bezoek te brengen aan het Mooma ciderhuis. Een unieke plek om een paar keren te proosten middenin de velden van de Empordà.

Mooma biedt twee soorten ciders aan. Een jonge fruitige cider in een groene fles. En een droge premium cider, gerijpt in eikenhouten vaten die bekend staan ​​als Gold. Beide ciders zijn natuurlijk, laag in alcohol en gemaakt van Granny Smith en Red Apples uit de boomgaarden.

Uiteraard is er ook aanbod voor degenen die alcohol even willen overslaan. Mooma heeft namelijk ook vier natuurlijke appelsappen die zeker de moeite waard zijn. Van zoete sappen gemaakt van Gala-appels tot zure gemaakt van Granny Smith-appels.

De beste manier om van de ciders en sappen te genieten, is door te eten in Mooma Restaurant, de nieuwste toevoeging aan de boerderij.

Mooma restaurant

De naam komt van een combinatie van twee woorden. Mo komt van “Montgri”, de berg op de achtergrond van de boomgaarden en oma van “poma”, wat appel betekent in het Catalaans

Mooma, in het hart van de Empordà en aan de rand van Palau-sator, is een boerderij omringd door appelbomen met zowel binnen- als buitenruimte. Een prachtige lange weg begeleidt je naar het restaurant waar je een korte glimp krijgt van wat er allemaal geboden wordt. In de verte zie je de ‘masia’ die is omgetoverd tot een restaurant. Mocht je in de avond dineren dan hoef je niet om extra kaarslicht te vragen. De lichtjes die ze hebben hangen geeft hét ultieme romantische effect. 

Het menu biedt een verscheidenheid aan opties: salades, tapas, gegrild vlees… er is voor elk wat wils! Een tip van mij voor jou. Probeer de verleiding te weerstaan voor alle tartaar en ga eerder voor de vleesgerechten. Ik vond deze namelijk wat tegenvallen terwijl alle vleesgerechten van topkwaliteit waren. 

Aanbevolen voor alle seizoenen en ook van tevoren reserveren, vooral in de zomer.

Mooma Ciderhuis in Baix Empordà

Benieuwd naar een ander heerlijk lunchadres voor in de buurt? Lees dan hier: Onmisbare tip: restaurant Es Carxofa in het mooie dorpje Puból

nl_NLDutch