Fusion restaurant Monki Empordà in het prachtige dorpje Monells

21 augustus 2022

Monells is een dorpje met veel geschiedenis en een heel bijzondere charme. Het is een plek die je gezien moet hebben en zonder twijfel een essentiële stop voor alle bezoekers die door de Costa Brava trekken.

Gelegen in het prachtige Monells vind je dit verborgen restaurant: Monki Empordà. Een perfecte plek om te genieten van een fusion keuken met extreem goede sushi en ook een geweldige plek voor families, vrienden of zelfs individuele reizigers!

Sushi restaurant Monki Emporda

Sushi. all day en every day. Zeker na de eindeloze tafels vol met tapas is het weleens lekker om je patatas bravas in te ruilen voor een sushi rol of een fijn op smaak gebrachte bao met lamsvlees. Hoef je niet meer naar Japan, scheelt ook weer een reis. De menukaart is uitgebreid, naast sushi serveren ze onder andere taco’s en verschillende soorten bao’s. Het is mogelijk om op het terras of binnen te zitten, beide zijn fijne opties. Glaasje wijn erbij en je kan er de namiddag weer helemaal tegenaan!

Wandel vervolgens door naar het plein van Monells

De Plaza Mayor is een groot mooi plein waar de schoonheid van het dorp kenmerkend is. Een ideale plek om even bij te komen na het lunchen, desnoods een afzakkertje pakken op het terras en eventueel de kinderen lekker laten rondrennen. 

Het plein is toegankelijk vanaf verschillende punten en het is omringd door stenen gebouwen die de Plaza Mayor (of Plaza de Jaume I) een onweerstaanbare plek maken om te zitten en nóg meer te genieten.

Benieuwd naar een aantal mooie dorpjes in de Costa Brava? Lees dan hier 7x charmante dorpjes in de Costa Brava

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch