Mas Pi: waar je een lunchmenu scoort voor €12

29 augustus 2021

Hoewel ik een gastronomisch liefhebber ben en kan genieten van een opgemaakt bord met speciale ingrediënten, vind ik het ook leuk om de eenvoudige Catalaanse keuken te proeven. Bij Mas Pi weet je zeker dat je Catalaanse gerechten krijgt bij de lunch voor een menu van €12! Ik raad je wel aan om er vroeg óf laat in het zomerseizoen een hapje te eten. Soms kan, door de drukte tijdens het zomerseizoen, de kwaliteit een beetje achteruit gaan maar vooralsnog vind ik dat dit restaurant een plek op de blog verdiend. 

Een schattig restaurant in Verges

Bij binnenkomst voelt het als een authentiek restaurantje waar je de eigenaar direct herkent aan zijn schaapherder pet. Het is een familiezaak en ze werken nauw samen met de bediening. De boerderij, gebouwd in de 16e eeuw, was eigendom van de graven van Foixà tot het einde van de 19e eeuw toen de familie Bartrina de Verges er een hostel van maakte. Doordat ze het hele jaar geopend zijn is er plek om binnen te eten maar ik raad je aan om een tafel te reserveren achter in de binnentuin. Je hebt het gevoel alsof je in hun achtertuin een hapje eet. Verwacht hier geen toppers maar het is wel een lokale keuken met mooie porties. Het voordeel van de uitgebreide kaart is dat je een ruime keuze hebt. Ik blijf er versteld van staan dat ze voor dit geld zulke gerechten kunnen serveren. Voor €12 euro geniet je van drie gangen inclusief wijn, water en brood. Het is het proberen zeker waard! 

Mas Pi
Carrer del Baix Empordà, 20, 17142 Verges, Girona

Iets verderop van Verges ligt La Bisbal waar je heerlijk kunt vintage shoppen: lees hier antieke meubels scoren in Spanje? Dat kan perfect in La Bisbal d’Empordà!

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch