Mare Meva: een tentje met panoramazicht op zee.

26 september 2022

Bovenop de berg, het hele jaar open en dus niet zoals de rest in winterslaap: we hebben het natuurlijk over Mare Meva. En locatie is alles, daarom zit je bij deze plek snor. Een panoramazicht op zee waar je u tegen zegt. Mare Meva is de zomer -en winter hangout om lekker te borrelen en te eten.

Tossa de Mar

Een kleine historische achtergrond over het dorpje Tossa de Mar kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. Tossa de Mar is ontstaan door de bouw van het kasteel, waar Tossa nu om bekend staat. Het dorpje heeft een prachtige baai waar je aan je rechterhand het middeleeuwse gebouw kunt vinden. Dit is dan ook gelijk het oude gedeelte van Tossa en nodigt je uit om omhoog te wandelen naar de kasteel- en vuurtoren. Het is even een klim maar een prachtig uitzicht volgt snel. 

Mare Meva

Op de top van de berg, na een prachtige wandeling, is het natuurlijk tijd voor een afzakkertje, een dorstlesser. Waar beter dan bij Mare Meva? Dit schattige tentje met een groot terras en een panoramisch uitzicht op zee is dé plek om na zo’n wandeling tot rust te komen. Het restaurant Mare Meva en de vuurtoren maken samen één geheel en worden gezien als een van de essentiële plekken in Tossa de Mar.

Verwacht geen hoogstaande keuken of hele moeilijke gerechten maar laat je verrassen door het magische uitzicht dat het wijntje net even bijzonderder laat smaken. Reserveren is aan te raden!

Nog meer restaurants willen ontdekken in Tossa de Mar? Lees dan hier 3x restaurants in Tossa de Mar tijdens jouw zomervakantie

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch