De leukste en lekkerste koffiebars in Costa Brava – specialty coffee

15 mei 2022

Costa Brava is een geweldige omgeving. Je kunt er uren liggen op het strand of juist ronddwalen door alle verschillende plaatsen. Op elke hoek van de straat kun je bij wijze van spreken de lekkerste tapas én wijn scoren. Maar nog belangrijker is de opkomst van heerlijke koffiebars in de Costa Brava. In deze acht koffiebars moet je zijn voor een lekkere kop koffie gepaard met een vaak mooi interieur!

1. La Maglia in Platja d’Aro

Hier scoor je niet alleen kwaliteit koffie maar ook je lekkerste ontbijt of voor de lange slapers onder ons: brunch! Van origine is deze koffiebar opgezet door een fietsfanaat uit Australië. Verwacht dus veel fietsliefhebbers die hier hun nodige cafeïne shot komen halen om daarna hun rit verder te vervolgen. Bij La Maglia drink je niet maar 1 kop koffie, nee! Hier tik je zo 3 koppen koffie weg omdat het zo’n verdomd goede kwaliteit koffie is.

La Maglia Coffee

2. It’s Coffee Time in L’Escala

L’Escala is een perfect dorpje om er je zomer door te brengen of een bezoek tijdens de warme dagen. Hier zijn genoeg plekken om een koffie te scoren in koffiebars maar lang niet hetzelfde zoals bij It’s Coffee Time. Hier moet je zijn voor een lekkere kop koffie, een gezond ontbijt of huisgemaakte zoetigheden. Ideaal voor de ochtenden aangezien je dan zalig je koffie zit weg te slurpen met de ochtendzon op je snoet!

It’s Coffee Time in L’Escala

3. Maison Marcel in Sant Feliu de Guixols

Maison Marcel is van origine een patisserie met ongelofelijk veel aandacht en oog voor detail. De twee eigenaren, Andrea en Franck, hebben beiden meer dan 30 jaar gecombineerde ervaring in de wereld van patisserie, gericht op het creëren van kwalitatieve en lekkere producten. 

Ze zijn beiden onwijs goed in wat ze doen en ook nog eens onwijs lief! Maison Marcel is een verplichte stop bij een bezoek aan Sant Feliu de Guíxols, of het nu gaat om het ontbijt, een snack of het meenemen van een van de producten die Andrea en Franck elke dag maken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Terwijl je geniet van wat je net besteld hebt, realiseer je je dat de bereidingen met zorg en professionaliteit worden behandeld en dat je de koffie steeds wilt herhalen.

Maison Marcel

4. Grava Pals

Op een groot terrein in Pals vind je deze fijne brunch- en lunch plek. Het dorpje Pals is een favoriet voor velen tijdens je vakantie in de Costa Brava. Dit middeleeuwse dorpje is dus zeker een bezoek waard. Start je dag bij Grava Pals, scoor een goede lunch of eindig je avond met een diner. Het kan allemaal hier! Maar hoe zit het dan met hun koffie? Ze serveren verrukkelijke koffie!

Grava Pals

5. El Viatge in Cadaqués

El Viatge is een vrolijke plek om je dag te starten met een kop koffie. Bij binnenkomst word je verrast door een charmante hoek met een muur vol bloemen. Daarnaast is de koffie hier niet alleen heel lekker maar is een lunch ook aan te raden! Tijdens de zomer hebben ze een fijn terras met een klein pleintje in het midden waar je uren kan zitten.

El Viatge

6. Tints Figueres

Figueres staat voornamelijk bekend om het Dalí-museum. In de zomer kan je dan de nodige drukte verwachten. Het is lastig om in Figueres goede en leuke koffietentjes te vinden maar bij toeval heb ik Tints Figueres ontdekt en deel ik deze maar al te graag omdat het interieur fan-tas-tisch is. Een aanrader voor interieur liefhebbers!

Tints Figueres

7. Lo-fi Coffee Platja d’Aro

Dit leuke tentje is enige tijd gesloten maar zal zijn intrede weer maken. Dit is een hele hippe koffieplek in Platja d’Aro. Bij Lo-fi Coffee drink je niet alleen je favoriete specialty coffee maar ze hebben ook meerdere acai fruit bowls. De zaak wordt gerund door een jong en ondernemend stel dat je met open armen verwelkomt. Deze plek is overigens ook ideaal voor een koffie to-go. Je weet in ieder geval zeker dat je kwaliteit koffie kan verwachten.

Lo-fi Coffee Platja d’Aro

8. Rustik Empordà

Ben je in de buurt van Bellcaire en heb je behoefte aan een goede kop koffie? Dit is de enige koffiebar van de omgeving waar je kwaliteit koffie kan vinden. Daarnaast wordt Rustik Empordà als de ultieme spot gezien om met je racefiets een tussenstop te maken. Een fietsvriendelijk lunch en brunch tentje waar je ook de mogelijkheid hebt om even bij te komen met een van hun lekkere broodjes.

Rustik Empordà

nl_NLDutch