Brunchen in Platja d’Aro? Dat doe je bij La Maglia Coffee

24 oktober 2021

Je kent het wel. Je wordt wakker rond half 10 – want vakantie – en je maag begint behoorlijk te rammelen. Wandelend met halfdichte ogen naar de keuken in je vakantiehuis of op de camping merk je dat de koelkast toch wel erg leeg is. Wat nu? Erop uit, natuurlijk! En waar? Bij het lekkerste koffie en lunchtentje La Maglia Coffee. Hier hebben ze de ‘smashed avocado toast’ die niet meer te missen is in Nederland. Ik moet zeggen.. Ik ben blij dat ik dit gerecht ook hier in Spanje weer gewoon lekker kan bestellen.

Costa Brava is geliefd onder fietsers

Dit perfecte brunch plekje zit in het centrum van Platja d’Aro en is erg gewild onder fietsers. Voor de Costa Brava lovers die hier nog niks van af wisten, de omgeving is favoriet voor vele mensen om erop uit te gaan met hun fiets en alle roads te verkennen.

Het mediterrane klimaat, de rustige wegen, het veranderende berglandschap dat zich uitstrekt van de Pyreneeën tot aan de Middellandse Zee, het aanbod van diensten voor fietsers, de kwaliteit van de keuken en de fietscultuur in de regio hebben de provincie Girona tot een wereldberoemde fiets hotspot gemaakt.

La Maglia Coffee

Verbaas je dus niet als je hier lekker zit met cappuccino en ontbijt, je veel mannen én vrouwen in strakke fietspakken ziet rondlopen. La Maglia Platja d’Aro wordt namelijk gezien als een ontmoetingsplek en om uiteraard te genieten van een heerlijke speciale koffie naast een zorgvuldig uitgekozen selectie van gezonde gerechten. Bij La Maglia houden ze van biologische, hoogwaardige, lokale producten. Geniet van Single-Origin Coffee, fruit- en groentesappen, hartige salades, cornflakes en yoghurt bowls…

Nu zul je je vast afvragen of dit plekje alleen maar voor fietsliefhebbers is? Nee! Ik fiets zelf hooguit 4x in het jaar, bij wijze van spreken. Toch blijft dit een van mijn favoriete tentjes in Platja d’Aro om rustig een ontbijtje en een goede kop koffie te nuttigen.

La Maglia Coffee
C/ Juli Garreta, 10 – Platja d’Aro

Behoefte aan een weekend get-away in Costa Brava? Lees dan hier fotodagboek van ons verblijf in droomhuis lovelyhousesdiana

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

nl_NLDutch