Verborgen hotspot in Platja d’Aro: La Lolis By El Dorado Petit

21 november 2021

Het ontdekken van verborgen parels is waarom ik deze blog begonnen ben. Costa Brava blijft je verbazen. Nóg leuker is dat je van sommigen plekken niet verwacht wat voor verborgen hotspots er te vinden zijn. Dit keer in Platja d’Aro. Ik zal eerlijk zijn, het werd mij niet makkelijk gemaakt om hier in een vlug tempo een goed restaurant te vinden.

Er staat veel op het internet maar je weet nooit helemaal of je bij een kwalitatief goede plek terecht komt. Zo zijn er plekken waar het interieur er goed uitziet maar is het eten mwah of juist andersom. Het nadeel is dat je vaak dan geen stap verder durft te zetten. En toch heb ik er 1 kunnen vinden. Een ontdekking waar mijn gastronomisch hartje van gaat kloppen.

Restaurant La Lolis By El Dorado Petit

Dit pareltje is niet zo 1..2..3… op te merken. Ik kwam deze plek zelfs per ongeluk tegen. Een geluk bij ongeluk zou je bijna denken. In een straat net buiten de hoofdstraat in Platja d’Aro ligt het restaurant La Lolis by El Dorado Petit. Een fijne locatie met de drukte een paar kilometer verderop. Een schattig gebouw doet je vermoeden alsof je je in Blaricum waant in plaats van Platja d’Aro. Geen zorgen. De warmte van de avondzon haalt je onmiddellijk weer terug in de ideale zomer setting. Over een ideale zomerse setting gesproken.. je kan hier heerlijk op het terras zitten en je wordt als een ware gast verwelkomt. Het voelt alsof je in het huis van vrienden dineert. Het plezier en de warmte van de twee eigenaren spat er vanaf bij aankomst en zorgen ervoor dat elke gast genoeg aandacht krijgt. Geen stijve bedoening, niets. Je zit daar allemaal met een gezamenlijk doel: kwalitatief goed eten en een fijne avond tegemoet gaan.

Ze gebruiken een seizoensgebonden en creatieve keuken met VEEL passie en liefde. Vooral lokale gerechten worden opgediend met een creatieve finishing touch van hun chef-kok. Je betaalt 45 euro voor 4 gangen en krijgt daarbij alles waar de keuken het meest trots op is, vinden we leuk. Zo kan je een voorgerecht als koude prei crème met gemarineerde sardientjes, appelgranita en basilicumparfum verwachten. Gevolgd door een parmezaanse kaas en mascarpone cannelloni, tomaat, walnoten en Aestivum truffel.

De beste manier om een ​​maaltijd bij La Lolis af te sluiten is het proeven van hun eigen zelfbedachte Piña Colada. En dat allemaal met bijpassende wijnen waar ze maar al te graag over willen vertellen. Cheers to life, cheers to Costa Brava!

La Lolis By El Dorado Petit

Op zoek naar een vakantie accommodatie in Platja d’Aro? Lees dan hier: prachtig verblijven in een gerenoveerde kapel in Platja d’Aro?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

nl_NLDutch