La Gruta heeft zijn nieuwe deuren geopend en wij waren erbij!

17 april 2021

Het ontdekken van de juiste plekken tijdens je vakantie is een heerlijk mooi meegenomen extraatje. Het zou toch balen zijn als je terugkomt van de vakantie je dan nét dat fijne restaurant voorbij ziet komen op Instagram. Je had er tenslotte tijd voor! Ik begrijp je, eeuwig zonde. Wat nou als ik je vertel dat je La Gruta in L’escala niet aan je lijstje voorbij wilt laten gaan?

Met de Costa Brava in gedachten denken de meeste mensen aan paella, tapas en voornamelijk visgerechten, standaard, op een paar witte borden geserveerd. La Gruta is het eerste restaurant in L’Escala dat het anders deed. Er werd nagedacht over de kleuren en vormen van de borden, hoe vervolgens het eten zou moeten worden gepresenteerd en gefocused  op welke wijnen het beste bij het gerecht zouden passen. Een restaurant zoals we misschien wat vaker in Nederland gewend zijn. Ondertussen heeft La Gruta zijn stempel gedrukt binnen L’Escala en komen de  mensen van buitenaf hier ook graag dineren. Een nieuwe locatie, nieuwe menukaart en Costa Brava Hotspots heeft dit alvast voor jou uitgetest ;-)! 

Nieuwe locatie met een terras in de zon!

Voor wie La Gruta kent, men heeft er altijd heerlijk kunnen dineren in het centrum met uitzicht op Playa Puerto de Perris. Het is een plek waar ik graag kom, maar op de oude locatie kwam ik vooral in de nazomer of tijdens de wintermaanden. Waarom? zul je vast denken. Hoewel de ligging van het oude restaurant fijn was, had het geen terras. Na 6 maanden gesloten te zijn, hebben ze hun nieuwe deuren geopend op een andere locatie. Ook in het centrum, maar ditmaal met een terras! 

📍 La Gruta
Carrer del Pintor Enric Serra, 44, 17130 L’Escala, Girona

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch