La Boqueria: het verborgen juweeltje in Barcelona

20 februari 2022

In het hart van La Rambla is de Mercat de Sant Josep te vinden. Het is de levendigste en beroemdste markt van Barcelona. De Boquería-markt is een must voor zowel de lokale bevolking als toeristen, die ongetwijfeld zullen genieten van de opwindende mix van kleuren en smaken en de levendige sfeer.

Restaurant La Boqueria zit verborgen onder de arcades van de beroemde Boqueria-markt en telt slechts 8 zitplaatsen. Een unieke ervaring met een mix van Catalaanse recepten, mediterrane ingrediënten en Chinese en Japanse gerechten.

La Boqueria

De eigenaren Arnau en Shu, een Canadees van Chinese komaf, bewegen zich goed in de kleine ruimte met de ‘robata’, de Japanse grill, achter zich. Het is een ware show die je in in La Boqueria te zien krijgt mede door het zicht op de open keuken. Doordat de tafel met barkrukken er omheen is gebouwd weet je precies hoe de chefs te werk gaan. 

Er zijn twee opties; zeven gerechten (voornamelijk op basis van vis en schaaldieren) en twee desserts; 10 gerechten (de extra gerechten zijn op basis van vlees) en twee desserts. Ga voor het menu van 10 gangen (58 euro), want je zou het jammer vinden om zelfs maar één gerecht te missen. Tijdens de lunch wordt elk gerecht in het Spaans en Engels uitgelegd.

Een geweldige ervaring. Niet alleen is het eten fantastisch – zowel voor het gehemelte als visueel – maar de chef-kok en de twee sous zijn grondig gefocust en professioneel terwijl ze tegelijkertijd een ontspannen omgeving creëren.

Als je een bijzondere ervaring met aparte en smaakvolle gerechten wilt in Barcelona dan moet je hier echt naartoe gaan. En oja, kies zeker de 10-gangen want de gerookte cheesecake met bedekte matcha-thee wil je absoluut niet missen!

La Boqueria

Benieuwd naar een meer traditioneel restaurant met de beste tapas in Barcelona? Lees dan hier: Het must-eat tapas restaurant in Barcelona: Bar Cañete

nl_NLDutch