Jordi Tapas Bar in La Bisbal d’Empordà: tapasbar met een fusion touch

1 mei 2022

La Bisbal d’Empordà, een plek die bekend staat om voornamelijk keramiek. Een stad die wellicht niet snel in je opkomt om een bezoek aan te brengen tijdens je vakantie. Terwijl hier genoeg nog onontdekte plekjes zitten. Een dikke vette aanrader dus! Eerst lekker struinen door alle straatjes waar je geheid je favoriete keramiek kunt scoren. Daarnaast is La Bisbal ook perfect voor liefhebbers van antiek, ontdek hier waar je de mooiste antieke meubels kan scoren!

Na al dat struinen en kopen zul je vast honger hebben.  En waar beter dan bij Jordi Tapas Bar?

Jordi Tapas Bar

Voor mij was een van de grootste verrassingen Jordi Tapas Bar in La Bisbal d’Empordà. De plek ziet eruit als een traditionele Spaanse bar waar je normaal gesproken een caña en wat tapas zou bestellen. Maar dit restaurant combineert de gebruikelijke tapas (kroketten, Russische salade ..enz.) met fusiongerechten (sushi & baos). En ze weten hoe het moet. Producten van goede kwaliteit! en de sushi is errrrg goed!

Op deze plek eet je vooral met de lokale bevolking maar de eigenaar spreekt gelukkig goed Engels! Een van mijn favorieten – die ik echt aanraad – is de “Alaska Roll” + de “baos”. Nou, probeer eigenlijk de hele menukaart! Je zult zeker van alles fan zijn.

En de desserts? Geweldig!  Als ik kon, zou ik ze elke dag eten. Probeer zeker de witte chocoladecoulant en de specialiteit van het huis: oreocake. 

Jordi Tapas Bar

nl_NLDutch