it’s Coffee time: beste koffie hotspot van L’Escala

16 maart 2021

Een vraag die mij nooit verveeld: “zullen we een kop koffie drinken?”. Ergens een kop koffie drinken is een belangrijk onderdeel geworden van onze cultuur. Natuurlijk zijn we de koffiepauzes tijdens onze werkuren gewend om de hele dag onze energie te behouden, maar is het ondertussen een centraal punt geworden van entertainment. Koffie drinken zorgt voor een sociale sfeer. Zo ook in Spanje.

Hier maken ze er een soort sport van om een kop koffie te drinken buiten de deur, het liefst in het zonnetje, om te praten over de dag. Hierdoor is niet alleen mijn koffieconsumptie omhoog gegaan, maar is mijn interesse nog meer gewekt in het ontdekken van leuke koffietentjes in Spanje. En laat ik nou net dé koffie hotspot hebben gevonden in L’escala, met als bonuspunt: een terras in de zon! Met zicht op zee vind je dit koffietentje dichtbij het strand van Riells.

It’s coffee time serveert kwaliteit koffie

Nu ik steeds vaker buiten het huis aan het werk ga, probeer ik van die heerlijke ontspannen hotspots te scoren. Wanneer werk een rol speelt, is een kop koffie natuurlijk onmisbaar. Hoewel er genoeg plekken zijn waar je een prima bakkie kan drinken, zijn er weinig plekken met echte focus op kwaliteit. it’s Coffee time is de beste koffie die ik tot nu toe heb gehad in L’Escala. Het was goed gebrouwen, ze hebben verschillende soorten melk en de temperatuur was perfect. 

it’s Coffee time is een geweldige plek om met vrienden achterover te leunen en in het weekend te ontspannen. Zo’n warme en gastvrije omgeving wint ook aan populariteit als de perfecte werk- of leesplek. it’s Coffee time helpt bij het creëren van de koffiecultuur ervaring die ik gewend was in de stad Amsterdam en voelt daardoor als thuiskomen. 

Met het grote terras is het heerlijk om in de ochtend je koffie te scoren en de eerste stralen van de warme zon op je gezicht te voelen. Voeg daar de geweldige sfeer, gratis wifi, gunstige locatie, super vriendelijk personeel aan toe … ik ben in ieder geval al een vaste klant! Dit is mijn dagelijkse go-to-spot voor goede koffie en heerlijk eten.

Brunch & Lunch

Wil je toch liever in de middag wat happen? Dan is dit ook mogelijk. Naast dat ze geweldige koffie serveren, maken ze ook heerlijke sandwiches, zoete pannenkoeken of andere lekkernijen. Mijn persoonlijke favoriet is een burrito gemixt met brie, ham, avocado en walnoten. Het is een fijne plek om te socializen, contact te maken en soms gewoon te ontspannen met een kopje koffie.

It’s Coffeetime
Passeig Mar, 18, 17130 L’Escala, Girona
671080345
It’s Coffeetime

Nog meer koffie hotspots ontdekken? Check de 5x lekkerste koffietentjes in Girona!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

nl_NLDutch