Hotel Casa Cacao: hét hotel om je vingers bij af te likken

26 december 2021

Als je geen tafel kunt krijgen bij El Celler de Can Roca – tweemaal uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant – probeer dan het stijlvolle nieuwe boetiekhotel van de familie Roca. Dit prachtige boetiekhotel middenin Girona was al jaren het idee van Jordi Roca, het genie achter de desserts bij El Celler de Can Roca. Ook bekend van de bekende documentaire ‘Chef’s Table, een absolute aanrader om de chef in actie te zien. Je begint dan ook meer waardering te krijgen voor alles wat deze man doet.

Jordi Roca en zijn bekende ijszaak Rocambolesc

De meeste mensen kwamen speciaal op het restaurant El Celler de Can Roca af doordat het zo’n groot succes was. En daardoor zagen mensen pas hoe mooi de stad Girona eigenlijk is. Ondertussen maakt Jordi Roca niet alleen maar deel uit van het restaurant. Door de jaren heen heeft hij veel nieuwe initiatieven mogen openen. Denk aan zijn beroemde ijszaak Rocambolesc die je bij het binnenstappen het gevoel geeft alsof je je in een Charlie en de chocoladefabriek film bevindt. 

Met behoud van de esthetiek van de klassieke ijskar openden ze een winkel in Girona en het werd meteen een succes. Het extravagante ontwerp van de winkel begon zich te verspreiden over Madrid, Platja d’Aro en natuurlijk Barcelona. Ben je in de buurt in een van deze steden dan is het zeker een bezoekje waard. Verwacht vernieuwende smaakcombinaties zoals kokosijs met de smaak van viooltjes. Maar altijd met een twist: ze voegen kleine stukjes chocola, koekjes, chocoladesaus en veel meer extra opties toe.

Rocambolesc – Carrer de Santa Clara, 50, 17001 Girona

Hotel Casa Cacao

Het Hotel Boutique Casa Cacao van El Celler de Can Roca is gevestigd in een historisch monumentaal pand middenin de prachtige stad Girona. Casa Cacao is de droom die uitkomt voor Jordi Roca, die al jaren droomt van het runnen van zijn eigen chocoladefabriek en zijn eigen chocoladecreaties wil maken van zeer rauwe cacaobonen. Casa Cacao heeft een chocoladeatelier, een chocolaterie, een chocoladefabriek en een prachtig dakterras met het meest karakteristieke panoramische uitzicht op de oude binnenstad van Girona. Zie je jezelf al staan met een cocktail in de hand? Juist ja. Ik ook.

Deze man heeft de laatste periode niet stilgezeten zullen we maar zeggen. Naast zijn inmiddels bekende chocoladerepen, die als warme broodjes over de toonbank gaan, is het nu mogelijk om een aantal nachtjes te vertoeven in het centrum van Girona. Want wie wordt nou niet graag wakker met het idee dat je een croissant met Roca’s verse chocola als ontbijt kunt krijgen. Diëten doen we later. 

Dit boetiekhotel telt maar liefst 15 kamers en straalt dezelfde luxueuze ongedwongen rustige sfeer uit als het restaurant. Nog meer reden om een reservering te plaatsen bij El Celler de Can Roca. Let op: lange wachttijd. Ik sta inmiddels al een jaar op de wachtlijst. 

Daarom extra leuk dat ze nu de mogelijkheid bieden om je helemaal te laten onderdompelen in de stijl van de gebroeders Roca. En hoe! Met hun jarenlange Michelinsterren ervaring weten ze hoe ze hun gasten kunnen verwennen. Ik noem maar iets: het gastronomische ontbijt dat niet in de meeste hotels wordt aangeboden. Dit ontbijt wordt geserveerd in Terrassa (het dak) van het hotel, waar je geniet van een van de beste uitzichten over de stad Girona, de Barri Vell. Do we need to say more?

Het hotel bevindt zich in een prachtig gebouw en het is niet te missen dat het algehele thema om chocola heen draait. Het kleurenpalet is gebaseerd op de kleur van cacao. Waarom zijn we niet verbaasd? Maar het is verrassend hoe goed bruine kleuren met het interieur samengaan.  Werkelijk waar, door elk hoekje van dit hotel krijg je zin in chocola. Over chocola gesproken: elke ochtend dat je wakker wordt in je hotelkamer geniet je van een stukje chocola met uitleg over de ingrediënten. Kun je geen genoeg krijgen en heb je beloofd een souvenir mee te nemen. Geen paniek!

In de winkel kun je alle Casa Cacao-chocolade creaties kopen en in de chocoladefabriek kun je de chocoladecreaties proeven. Dit kunnen warme of koude drankjes zijn of een flink assortiment van gebakjes. Een feestmaal!

Brunchen op de rooftop van hotel casa cacao

Mocht je nou al je accommodatie hebben geregeld en je bent van plan om een Girona-dagje in te plannen, dan mag je deze plek uiteraard niet aan je voorbij laten gaan. Want wat voelt er nou beter dan uitgebreid brunchen op een prachtig dakterras met het beste uitzicht op de stad. Oprecht: een dikke vette aanrader. 

Brunchen in Casa Cacao Hotel is gewoonweg niet zoals andere plekken. Al bij het binnenkomen van de eetkamer realiseer je je dat er iets goeds gaat gebeuren. De behandeling die ze je geven aan de klant, de bediening, de manier van uitleggen van de samenstelling van de gerechten, het klopt allemaal. Alles is zo ontworpen dat je een sterren ervaring hebt. 

De brunch is gebaseerd op lokale en seizoensgebonden producten maar in het bijzonder zetten ze alle kleine producenten uit de omgeving extra in het zonnetje om gebruik te maken van hun kwaliteitsproducten. Het is een brunch die – en hoe kan het ook niet – eindigt met een toetje waarin chocolade centraal staat. Reserveren maar!

Lees hier: 5x lekkerste koffietentjes in de stad Girona

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch