Grava Pals: een ontbijt, brunch & avondeten hotspot

2 september 2021

Pals, een gewilde zomerplek voor verschillende toeristen om de gehele Costa Brava te ontdekken. Dit charmante oude dorpje is een juweeltje van Catalonië en wil je niet missen tijdens je reis. Maar first things first: waar te ontbijten of lunchen en ook alvast wat van dit stadje te zien? Dat kun je heerlijk doen bij La Grava Pals.

Grupo Aeroclub Empordà

La Grava Pals is onderdeel van Grupo Aeroclub Empordà. Grupo aeroclub is een organisatie die verschillende ruimtes heeft op idyllische plaatsen in heel de Costa Brava. Ze focussen zich allemaal verschillend op hun aanbod van activiteiten, gastronomie en muziekstijlen maar met een constante gemeenschappelijke noemer bevind je je in een oase. Deze plekken hebben ieder hun eigen stijl, opgaand in hun natuurlijke omgeving, zodat je geniet van het prachtige landschap van de stad regio Empordà en de Costa Brava. Vanwege de populariteit van de locaties tijdens de zomermaanden adviseer ik je vooraf te reserveren. Bekijk vooral op hun website welke plekken zij nog meer hebben want echt waar, iedere plek is weer heerlijk op zijn eigen manier.

La Grava Pals

La Grava is een plek met een mooie open ruimte gelegen naast het oude dorp Pals. Grava is een idyllische plek om te genieten van ontbijt, koffie, gerechten en cocktails gemaakt met goede smaak in een magische sfeer. Ze bieden mediterrane gerechten met verse ingrediënten in een ruimte gecreëerd met hergebruikte elementen, geïntegreerd in het landschap en met uitzicht op het dorp Pals. Het is de perfecte plek voor je koffietje, een jus d’orange en een uitgebreid ontbijt. Deze plek is vooral bekend onder fietsers aangezien ze hier meestal als tussenstop hun nodige brandstof komen halen. De brunch cultuur is nog niet heel vergevorderd in de Catalaanse cultuur, daar zijn wij als Nederlanders toch wat beter in. Maar…. bij La Grava Pals hebben ze het begrepen. Leuke plek om hier dus te zitten met nog net je-out-of-bed-look/ready for lunch. Een lunch is daarom hier ook aan te raden. Uitgebreide kaart en voor ieder wat wils. GRAVA is de hele dag en het hele jaar open in de stad van Pals.

Instagram: GRAVA PALS

Hou je van pizza en ben je in de buurt van Palafrugell? Lees dan hier Funky Pizza, waar pizza en muziek samenkomen

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch