Girona Costa Brava: een aantal tips voor jouw vakantie

23 januari 2023

Girona Costa Brava is een stad gelegen in de provincie Girona in de regio Catalonia, in het noordoosten van Spanje. De stad ligt aan de Costa Brava en is bekend om haar prachtige historische centrum, rijke cultuur en levendige sfeer. Als je tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava van plan bent een stop te maken in Girona, zijn hier een aantal dingen die je kan doen:

1. Bezoek het historische centrum van Girona

Girona heeft een rijke historie en er zijn verschillende bezienswaardigheden te zien. Bezoek bijvoorbeeld de Kathedraal van Girona, een prachtig gotisch gebouw uit de 12e eeuw of het Arabische badhuis, dat dateert uit de 10e eeuw.

2. Wandel langs de stadsmuren

 Girona is omgeven door een middeleeuwse stadsmuur, die je kan bewandelen voor een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Het bewandelen van deze stadsmuur kan wellicht als een flinke work-out aanvoelen maar het uitzicht dat je hiervoor terugkrijgt is het méér dan waard. Het zijn veel trappen om er te komen. Veel trappen om te lopen. Trek dus goede wandelschoenen aan! Een wandeling langs de majestueuze middeleeuwse muren van Girona is een prachtige manier om kennis te maken met de stad. Aanrader: in de buurt kan je een wenteltrap in de Torre Gironella beklimmen voor een fantastisch uitkijkpunt (en een uitstekende plek om de zonsondergang te zien).

3. Geniet van de restaurants in Girona

Girona heeft een rijke culinaire scene met verschillende goede restaurants en markten waar je kan proeven van de lokale gerechten en wijnen. Onze favorieten:

4. Bezoek de stranden van de Costa Brava

Girona ligt aan de Costa Brava en er zijn verschillende prachtige stranden in de omgeving waar je kan zonnen, zwemmen en andere watersporten beoefenen. We raden je zeker aan de auto te pakken en erop uit te gaan. Er zijn genoeg prachtige vissersdorpjes waar je een hele dag goed kan vertoeven. Handdoek mee, reservering maken bij een restaurant en je vakantie kan niet meer verkeerd gaan!

5. Maak een uitstapje naar het natuurpark Aiguamolls de l’Empordà

Dit prachtige natuurpark ligt op slechts een korte afstand van Girona en biedt een unieke kans om de natuur te verkennen, met wandel- en fietspaden. 

Nog meer tips ontdekken voor jouw vakantie in Girona ? Shop dan hier onze Girona e-guide met zorgvuldig geselecteerde tips.

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch