Gastronomisch restaurant in het romantische dorpje Peratallada

12 september 2021

Ben je helemaal niet romantisch ingesteld, maar wil je toch indruk maken op je partner? Peratallada is your place. Zonder moeite, zonder teveel poespas laat dit dorpje een magische afdruk achter. Klinkt heel cheesy hè? Wacht maar toch je er zelf bent, dan begrijp je wat ik bedoel. Peratallada is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse dorpen van Spanje. Maar waar kan je hier nou lekker eten? Dat kan bij L’Eixida. Een gastronomisch restaurant middenin het dorpje. 

Restaurant L’Eixida in Peratallada

L’Eixida is een gastronomisch restaurant met een kenmerkende keuken. De focus ligt op een traditionele keuken maar wordt bijgewerkt en aangepast door de chef-kok. Het eerste dat opvalt als je het restaurant binnenkomt, is de plek zelf. Het heeft een buitenterras/patio waar je heerlijk kunt zitten onder het warme licht dat het terras aanbiedt. Een knusse omgeving waar je zeker weet dat je een heerlijke zomeravond vol lekker eten tegemoet gaat. Het interieur van het restaurant is verdeeld over twee verdiepingen en is gedecoreerd in donkere tinten en met bloem- en plantmotieven die het een zeer aangename en gezellige sfeer geven. De keuken is in het zicht, zodat je kunt zien hoe alle gerechten bereid worden. Ze bieden verschillende menu-opties aan of je kunt kiezen voor à la carte. 

Keuze menu:

  • Het degustatiemenu is perfect om volop te genieten van het gastronomische aanbod van L’eixida (€ 60/persoon).
  • Ze hebben een rijst menu met meer zeemans accenten, maar met rijst is dat een waar genot. (€ 45 / persoon).
  • A la carte – beste optie om veel verschillende gerechten te bestellen en deze te delen

Ik heb gekozen voor het rijst menu. Niet te prijzig en toch de mogelijkheid om veel van alles te ontdekken. Wat we van te voren niet wisten is dat als je gezamenlijk het menu kiest je steeds een gerecht krijgt dat je moet delen. In het begin lijkt het heel weinig maar gaandeweg merk je dat het genoeg is. Het is eersteklas eten, zeer gevarieerd, met verrassende smaken. Aan het begin van het menu kregen we patatas bravas, een vreemd gerecht om aan te bieden als gastronomisch restaurant en ver verwijderd van het niveau van de rest van het menu. 

Het stadje Peratallada heeft een bijzondere charme en we genoten ook nog van een heerlijk diner in de open lucht aan een van de tafels op het prachtige terras. De ruimte is erg mooi en het eten deed het. Het concept dat ze aanbieden is om alle gerechten te delen. Hou daar dus rekening mee mocht je hier snel willen genieten van alle smaken. Ik raad je aan om te reserveren! 

L’Eixida Restaurant
Carrer del Forn, 4
17113, Peratallada
Telefoon: 972 63 48 06

Hou je van gastronomisch eten? Lees dan hier Es Portal, het gastronomisch restaurant in Pals

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch