Eten als een echte Catalaan? Dat kan bij restaurant La Serra

8 april 2021

Eten als een echte Catalaan? Wat bedoel je? Nou.. Zoals ik het zeg. De auto pakken, wat meer het binnenland in trekken en jezelf onderdompelen met alleen maar Catalanen. Een keuken die zich alleen focust op Catalaanse gerechten, een bijzondere setting met een terras en een tuin waar je heerlijk kan zitten. 

Ik gok dat dit Spaanse pareltje niet erg bekend is onder toeristen en eigenlijk vond ik dat stiekem zelf ook wel lekker. Toch deel ik dit restaurant graag met jullie want, zoals de meeste Nederlanders zouden zeggen: je eet hier veel, voor heel weinig…. Normaal gesproken gebruik ik die zin niet al te graag maar ik kan er bij deze gewoonweg niet omheen. Een eenvoudig concept maar de sfeer, de tuin en de mensen maken deze ervaring compleet. Het feit dat wij 30 minuten moesten wachten op een tafel zegt, denk ik zelf, al genoeg. Het is een gewilde plek onder de Catalanen

Voornamelijk lokale producten

Verwacht geen sterrentent of echt gastronomisch eten. Deze plek voeg ik juist toe aan de blog omdat hij zo uniek is op zijn eigen manier. Het is een simpel concept maar het Catalaanse eten en de mensen die hier komen maken hem juist een one-of-a-kind experience. Een van de leukere dingen van reizen is het ervaren van al het fantastische eten dat wordt aangeboden. Uitgaan en lokale specialiteiten uitproberen is één ding, het is iets anders om het op de juiste manier te doen!

Is het een zonnige middag zoals je dat van Spanje gewend bent? Ga dan voor een stukje vis, namelijk de Esqueixada de bacallà. Het belangrijkste ingrediënt in dit gerecht is kabeljauw (bacallá), een veel gegeten vis hier in Catalonië. Bij dit gerecht is de kabeljauw versnipperd om de juiste consistentie te krijgen. Ze voegen er wat gehakte tomaten, rode paprika’s en uien aan toe plus zwarte olijven en een gezond druppeltje olijfolie. Et voilá, je eet een heerlijk zomers gerecht. 

📍 Hostal La Serra, s/n, St Esteve de Guialbes, Vilademuls, 17468, Girona

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch