3x restaurants in Tossa de Mar tijdens jouw zomervakantie

14 August 2022

Tossa de Mar is een prachtig middeleeuws dorp dat de moeite waard is om mee te pakken tijdens jouw Costa Brava vakantie. Dat vinden niet alleen wij: steeds meer mensen bezoeken dit vissersdorpje en zijn op zoek naar écht fijne adressen. Om die reden een aantal fijne restaurants in Tossa de Mar waar je overheerlijke tapas kunt scoren of voor degene die wat meer van fine-dining houden! Allemaal nog vrij onbekende plekken dus niet verder vertellen ;-).

Can Sophia

In een hoek van de middeleeuwse straten van Tossa de Mar vinden we Can Sophia, een mediterraan gastronomisch fusion restaurant gewijd aan de Italiaanse actrice Sophia Loren. Je zal haar vaker tegenkomen en observeren omdat er verschillende portretten in het restaurant hangen van haar.

Een vers, fris en fijn restaurant. Can Sophia onderscheidt zich van alle andere restaurants in de omgeving van Tossa de Mar. De gerechten zijn qua creativiteit, originaliteit, smaak en ontwerp van sterren klasse maar dan voor een ‘iets’ zachter prijsje. Het zonnige terras is een perfecte optie om de fijn bereide gerechten te proeven. 

Dit plekje zit verstopt in het prachtige hotel van Casa Granados in het hart van Tossa de Mar. Je zit er in een mooi ontworpen glazen ruimte en er staan zeer gevarieerde gerechten op het menu. Can Sophia wordt beschouwd als een van de vele favorieten restaurants in Tossa de Mar!

Can Sophia

Portal Tapas&Vino

Heb je zojuist een heerlijke stranddag achter de rug en wil je gewoon lekker wat ‘happen’ dan raden wij dit tentje aan. Bij Portal Tapas&Vino kun je namelijk heerlijke tapasgerechten krijgen voor hele schappelijke prijzen. Daarbij zit je in het centrum van Tossa de Mar waar je de drukte lekker aan je voorbij kan laten gaan. Een fijne wandeling na het eten is gegarandeerd! De setting maakt het enorm romantisch door de smalle straatjes met veel sfeerlicht.

We raden de krab brioche aan, waar velen dol op zullen zijn omdat hij erg smaakvol is maar ook omdat hij te leuk op de foto staat.. En wat dacht je van een heerlijke carpaccio van Iberico die in de mond smelt met kappertjesvinaigrette, Italiaanse vitello tonnato saus? Nom! Daarnaast hebben ze een heerlijke selectie van wijnen die allemaal goed gepaard gaan met verschillende gerechten. Reserveren dus!

Portal Tapas&Vino

La Cuina de Can Simon

Een restaurant met een Michelinster in dit kleine stadje vol culinaire avonturen? La Cuina de Can Simon is zo eentje dat niet gemist mag worden voor fine-dining liefhebbers. Can Simon staat voor typische Catalaanse gerechten met de nadruk op de versheid.

Verwacht een feest voor alle zintuigen en een prachtige speelsheid in zowel het uiterlijk, de textuur en de smaak van het eten. Voeg daar een schitterende en ontspannen omgeving aan toe en je hebt een succesformule!

Het is een ietwat andere prijsklasse maar het idee dat je bij een restaurant met michelinster dineert met deze eerlijke smaken, verzacht uiteindelijk de pijn in je portemonnee. Voor het proefmenu met zelf uitgekozen gerechten door de chef betaal je een prijs van €98 en daar zit de wijn dan nog niet bij. 

La Cuina de Can Simon

Benieuwd naar een lekker plekje om af te koelen? Lees dan hier Kristalheldere baaitjes (Cala) vlakbij Sant Antoni de Calonge

SHARE THIS STORY
en_USEnglish