Oktober in Costa Brava is de beste maand deze plek te bezoeken

9 October 2022

In plaats van in de zomervakantie te plannen, raden we aan de nazomer te overwegen. Eind september, begin oktober is een fijne tijd om de charmante Costa Brava te bezoeken aangezien het dan minder heet is. De prijzen dalen, de drukte is verdwenen en het weer en de zee zijn nog steeds warm genoeg om te genieten van wat er over is van de zomer- en vroege herfstzon.

Het hele verdere jaar zijn er meer inwoners dan toeristen omdat ze allemaal zijn teruggekeerd van hun eigen vakantie, waardoor je een beetje meer van de Catalaanse ontspanning meekrijgt waar je in de eerste plaats voor kwam. Terwijl je fantaseert over het boeken, zijn dit de plaatsen die je in oktober in Costa Brava kan overwegen tijdens je vakantie.

Wijnproeverij bij Empordàlia in de Empordà

Zodra de drukte is verdwenen en de dagen minder ondraaglijk heet zijn, begint Costa Brava weer groen te worden door de vroege herfstregens. De wijnoogst vindt plaats en de olijven plukkers maken zich klaar. Doordat het tijd is voor de oogst zijn druiven dus op hun hoogtepunt. Hebben wij even geluk.

Naast wijn kopen om er thuis van te genieten is een wijnproeverij de perfecte manier om ook de omgeving te proeven. Wijn verbindt, leert en maakt herinneringen. Een wijnproeverij bij Empordàlia is niet alleen heel leerzaam maar geeft je ook de mogelijkheid om de producten van de omgeving te proeven.

Empordàlia biedt een wijnproeverij waar een gastronomische lunch aan gekoppeld kan worden, een wandeling in de wijngaarden en een bezoek aan de wijngaarden op een elektrische fiets. Perfecte activiteit voor in oktober in Costa Brava. Het bezoek is in groepen en wordt gegeven in het Catalaans. Als je een andere taal wilt hebben dan raden we je aan dit van te voren aan te geven!

Pootje baden bij Platja Fonda

Platja Fonda is een fijn strandje dichtbij Begur. Waarom is dit strand nou zo perfect tijdens de oktoberdagen? Als het 22 tot 24 graden is zit je daar heerlijk beschut en voelt het al gauw aan als een zomerdag. Het hoeft dus geen pootje baden te zijn op eigen risico want je springt er zo in! 

Deze baai is werkelijk uniek, zowel qua ligging als de kleur van het water. Je zal eerst een lange trap af moeten voordat je deze verborgen plek ontdekt. Al gauw kom je tot de conclusie dat deze een van de meest vredige baaien langs de kustlijn van Begur is.

Dineren doe je bij Hotel Palau Lo Mirador

Van zwemmen in lege baaien tot het verkennen van de lokale markten, het bezoeken van ambachtelijke workshops en het maken van lichte wandelingen, in oktober is het een fijn moment om te genieten van de eenvoudige charme van Costa Brava en de authentieke Catalaanse levenswijze. 

Dineren doe je dan ook bij Hotel Palau Lo Mirador in Torroella de Montgrí. Dit is een onontdekte parel die geweldig is voor  de zonnige oktoberdagen. Laat je verrassen door de prachtige ligging en de tuin van het restaurant. Hier dineer je al gauw een heerlijk driegangenmenu voor €17,90 inclusief wijn. 

Het is van origine een hotel in een prachtig oud historisch gebouw. Daadwerkelijk een onverwachte parel.  Een prachtige plek in een uitgestorven plaats maar een bezoek zeker waard. Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen.

Fotografie event in Cadaqués

Elke jaar vind er een fotografie evenement plaats in het prachtige witte dorpje Cadaqués. Voor wie Cadaqués niet kent, het is een prachtig vissersdorpje dat zich kenmerkt door middeleeuwse overblijfselen van de oude stad in combinatie met ontroerende modernistische kenmerken. Dit mede dankzij de komst van Salvador Dalí, die dit als zijn favoriete dorp heeft benoemd. Het is ook niet gek dat daardoor tijdens de tweede helft van de 20e eeuw Cadaqués zich vulde met verschillende kunstenaars, acteurs en bohemiens. Dit vissersdorpje heeft dus een rijkdom aan herinneringen en die worden maar al te graag gehonoreerd. 

Gedurende tien dagen wordt Cadaqués een open ruimte voor de verschillende fotografen uit de hele wereld. De dorpsmuren zullen de achtergrond worden van hun kunst. Alle iconische en herkenbare plekken in Cadaqués zullen de natuurlijke set worden voor dit event. De cafés, restaurants en culturele locaties komen samen om dit evenement te verwezenlijken.

Kennis of niet. Geen probleem. Zolang je interesse hebt ben je welkom om te genieten van de omgeving en dit evenement. Het is een intieme en feestelijke gelegenheid die de werkelijke fotograferen in het zonnetje zet. Het gaat hier om ontdekken, delen, netwerken en plezier maken. 

Nog meer tips ontdekken voor de winter? Lees dan hier winter activiteiten in Costa Brava

SHARE THIS STORY
en_USEnglish