Speciaalbieren proeven in Catalonië? Dat kan! DosKiwis Brewing is your place.

27 juli 2021

Soms kom je weer terecht op plekken waar je van je lang zal ze leven niet wist dat het er zat. In het hart van El Baix Empordà ligt DosKiwis Brewing, bierbrouwerij en tevens plek om alle biertjes te proeven. Langs de weg, waar je al gauw 80 k/m per uur rijdt, ligt het gebouw van DosKiwis Brewing aan de linkerkant. Een gebouw waar in eerste instantie niet opvalt dat daar een onwijs leuke hotspot achter ligt. De Catalaanse vrienden die ik inmiddels om mij heen heb verzameld weten natuurlijk maar al te goed waar leuke hotspots te vinden zijn. Zo reden we dit keer niet met snelheid langs het gebouw maar maakten we een afslag naar links. Ik kan je zeker aanraden dat ook jij dat een keer moet doen.

Het concept van DosKiwis Brewing

Eenmaal aangekomen en het hoekje om gelopen verwelkomt DosKiwis je in hun ambachtelijke brouwerij met een grote tuin. Er is ruimte om alle bier dat zij brouwen te proeven waardoor ze je het gevoel geven dat je even kan snuffelen in hun werkplaats. De brouwerij is opgericht door een vrouw uit de Empordá en haar man die uit Nieuw-Zeeland komt. 

Geopend op vrijdag en in het weekend organiseren ze soms ook evenementen met live muziek waar kunt relaxen onder het genot van hun eigen gebrouwen biertjes. Daarnaast bieden ze ook rondleidingen aan met een proeverij en kan je achteraf (als je enthousiast bent) de speciaalbieren kopen. Achterin de tuin vind je een foodtruck waar je een burger kunt bestellen of patatas bravas. Het is een heerlijke chill-out plek met een hele hippe sfeer. 

De biertjes van DosKiwis Brewing

De biertjes zijn verschillend van smaak, je kunt een hele zware bestellen maar ze hebben ook fruitige mogelijkheden. Er is echt voor elk wat wils! Mocht je geen bier lusten, dan kun je ook voor een wijntje gaan. Dat verkopen ze ook gewoon.

Meer informatie: DosKiwis Brewing

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch