Castell d’Empordà: hier geniet je van een prachtige zonsondergang in Catalonië

19 juni 2022

Costa Brava zit vol met verborgen parels. Restaurants, leuke winkeltjes en prachtige hotels. Een favoriet van mij was altijd al drankjes doen in de lobby van een hotel. Waarom? Het is allemaal zo goed georganiseerd, interieur waar je u tegen zegt en hoogstwaarschijnlijk een goede cocktail barman die zeker weet wat die doet ;-). Maar hoe zit dat in de Costa Brava? Heerst er ook zo’n cultuur hier om in een hotel als buitenstaander een aantal drankjes te komen doen. Absoluut en ze heten je dan ook meer dan welkom. Ditmaal niet binnen zoals je dat eerder in Nederland zou doen, maar gewoon op een prachtig buitenterras met een uitgestrekt uitzicht waar je urenlang naar kan kijken. Castell d’Empordà is de perfecte plek voor een afzakkertje op een zomeravond. 

Omgeving Castell d’Empordà

Zoals beschreven op de website heeft Castell d’Empordà een unieke ligging in de heuvelachtige achtertuin van de Costa Brava. Met om de hoek La Bisbal d’Empordà, een favoriete plek voor vintage interieur lovers en als je dol bent op keramiek is dit ook een walhalla. De omgeving van dit hotel bevindt zich midden in de natuurlijke rust maar je kunt op slechts enkele minuten de levendige sfeer van het stadsleven en populaire stranden ontdekken. Bovendien hebben hier de meeste mensen het golfen ingewisseld voor wielrennen, wat rond het kasteel uitstekend kan.

Hotel Castell d’Empordà

Een bijzonder 4 sterren hotel met 57 kamers dat zich niet alleen verleend als hotel maar vooral bekend staat als perfecte plek om een huwelijk te vieren. Het restaurant biedt gastronomie met interpretaties van klassieke gerechten bereid met verse, lokale en seizoensproducten.

Het landgoed van Castell d’Empordà heeft een oppervlakte van ongeveer 12 hectare met een olijfgaard en een bos van kurk en steeneiken en een schitterend zwembad met panoramisch uitzicht! Hier geniet je van geweldige cocktails, prachtige zonsondergang en DJ’s uit Barcelona.

Instagram: Castell d’Empordà

Hou je van gastronomisch eten? Lees dan hier Es Portal, het gastronomisch restaurant in Pals

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch