De botanische tuinen Marimurtra in Blanes

28 augustus 2022

Blanes is een typische badplaats waar mensen komen die van zon en zee houden. Maar deze plek is niet alleen goed genoeg voor strandliefhebbers. Daar houdt het niet bij op. Zo kent Blanes maar liefst 2 prachtige tuinen: de 4 hectare grote botanische tuinen Marimurtra en de 5 hectare grote tropische tuin Pinya de Rosa. Een perfecte activiteit voor degenen die het strand eens willen inwisselen! Wij laten je graag de Marimurtra zien en waarom je deze plek absoluut moet bezoeken!

De botanische tuin in Blanes met meer dan 4.000 plantensoorten

Een prachtige wandeling door deze tuinen is 100% gegarandeerd. Je hoeft geen extreme bomenkenner te zijn om dit te waarderen. Dit is een plek waar de rijkdom van het botanisch, archeologisch, landschappelijk en menselijk erfgoed samenkomt, en dat in de Costa Brava. De diversiteit aan alle soorten bomen geeft je de mogelijkheid de wereld rond te reizen dankzij de droge vlaktes van Amerika, uithoeken van Australië en de bamboe uit het Oosten. Daarnaast wordt deze plek als een hele romantische plek beschouwd met wijd uitzicht over de zee. Een camera is daarom aan te raden, je zal veel foto’s maken. 

Marimurtra heeft een oppervlakte van vier hectare verdeeld in drie tuinen: subtropisch, gematigd en mediterraan. Ze hebben een groot aantal planten die overeenkomen met meer dan 4.000 plantensoorten uit vijf continenten, evenals een groot aantal buitengewone exemplaren vanwege hun leeftijd, grootte of zeldzaamheid.

Voor tickets raden we je aan de website even in de gaten te houden. In het zomerseizoen kan het nog wel eens druk worden!

Nog meer genieten van de dag? Lees dan hier 8x restaurants met uitzicht op zee in Costa Brava

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch