3x bijzondere restaurants in Rome voor tijdens jouw citytrip

5 februari 2023

Bijzondere restaurants in Rome. Een uitdaging van een jewelste aangezien de stad vol zit met boordevol lekkere plekken. Rome is de stad die bekend staat om zijn rijke historie, de thuisbasis van vele beroemde monumenten, zoals het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum en de Trevi-fontein. Rome is de hoofdstad van Italië dus straten vol met verrukkelijke restaurants gebaseerd op traditionele Romeinse gerechten en de Italiaanse keuken in het algemeen. 

Rome is de thuisbasis van veel traditionele trattoria’s en osteria’s, dit zijn informele familiebedrijven die traditionele Romeinse gerechten serveren. In recente jaren heeft Rome ook een toestroom gezien van moderne en trendy restaurants die een meer hedendaagse benadering van de Italiaanse keuken bieden.

Tijdens ons weekend get-away hebben we er al een aantal uitgeprobeerd. Van Osteria tot  een meer hippe keuken. Ik kan je vertellen, dit wil jij ook.

1. Pianostrada

Op een steenworp afstand van Ponte Sisto, in het centrum van Rome,  vind je het mooie restaurant Pianostrada. Tijdens het binnenwandelen zijn al je verwachtingen overtroffen. Het bevat een mooie binnenruimte met warm, zacht licht waardoor het gelijk intiem aanvoelt. Ze verwelkomen je met open arme. Verwacht obers met prachtige borden die om je heen wandelen, een open keuken waar de chefs hard aan het werk zijn en even verder een mooie (verwarmde) binnentuin. Deze plek, dankzij de lampen, details op tafel, antieke stoelen en objecten, geeft een huiselijk gevoel. Daarnaast staat er een heleboel lekkers op de kaart. De bediening is erg vriendelijk en legt met veel plezier uit wat er op de Italiaanse kaart staat. Tussen de locals geniet je van al het lekkers.

2. Da Enzo al 29

Dichtbij het mooie wijkje Trastevere, in onze ogen de leukste/gezelligste wijk van Rome, vind je het traditionele restaurant Da Enzo. Een plek waar je mogelijk in de rij moet staan. Sluit dit plekje daarom niet uit want het is een tafel dubbel en dwars waard. Verwacht pasta hoe pasta moet zijn. Een pasta die je nooit eerder zo hebt gegeten. En dat voor een zeer schappelijke prijs. De eigenaar maakt een leuk praatje met je, mits het niet al te druk is en legt met liefde zijn gerechten uit. Een extra wijntje erbij? Geen probleem. De nadruk legt hij op ‘genieten’.

3. Osteria La Querci

Gastvrijheid staat bovenaan het detail lijstje van Osteria La Quercia. Een restaurant dat je met een glimlach en goede service een onvergetelijke ervaring wil meegeven. Deze plek bevindt zich op een rustig pleintje vlak bij Campo di Fiori. Dit is geen toeristenval of een overhyped restaurant, het is eenvoudig eten van hoge kwaliteit in een rustige buurt. Dit restaurant staat daarnaast ook bekend om een ruime keuze aan wijnen en ze leggen met liefde uit welke wijn er beter past bij jouw traditioneel gekozen gerecht. Van gefrituurde courgettebloemen, tot aan een unieke spaghetti carbonara. It’s all there en zeker het proberen waard.

Andere tips ontdekken? Bekijk hier onze guide voor de stad Barcelona met meer dan 100+ tips Shop dan hier onze Barcelona e-guide.

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch