3x leuke bezienswaardigheden in Calella de Palafrugell (voor tijdens en na de zomervakantie)

3 april 2022

Als je aan vakantie denkt, dan denk je vast aan de felblauwe zee, een restaurant met een tafel vol lekkers, uitzicht op zee en meerdere verschillende stranden. Costa Brava heeft het allemaal en vooral het prachtige vissersdorpje Calella de Palafrugell. Dit is een plek waar je je tijdens de zomervakantie zeker niet zult vervelen. Vandaar een lijstje met leuke bezienswaardigheden in Calella de Palafrugell!

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell, een van de drie kustplaatsen van de gemeente Palafrugell, is een bekende en favoriete vakantieplek voor velen met het typische Costa Brava vissersdorp karakter. Oude vissershuisjes met gekleurde luiken, smalle straatjes die de zee met de kerk verbinden, bogen waaruit kleine eilandjes te zien zijn, stranden en kalme baaien onder rode kliffen en fel groene pijnbomen. De bezienswaardigheden in Calella de Palafrugell is leuk voor familie met kids of als je op vakantie met vrienden bent.

1. Een wandeling door Calella de Palafrugell + stranden

Calella de Palafrugell is een ideale plek om deze wandelend of fietsend te ontdekken. Dit vissersdorpje is een uitzonderlijke plek om de rotsachtige kustlijn met kleine baaien in het noorden van het “Castell-dorp” te verkennen of om te fietsen naar het ook beroemde dorp Llafranc.

Calella heeft verschillende stranden en baaien waar je de hele dag met je snoet in de zon kan liggen, deze zijn perfect voor families met kids en interessant voor snorkel liefhebbers.

Een van de beste manieren om de bezienswaardigheden van Calella de Palafrugell te ontdekken en de kleine paradijselijke baaien te bereiken, is door een kajak te huren op de stranden van Port Pelegrí of Canadell.

De mooiste stranden/baaitjes van Calella de Palafrugell

  1. Canadell
  2. Port Bo
  3. Port Pelegri
  4. En Calau
  5. Sant Roc of Els Canyers
  6. Platja d’en Calau
  7. El Golfet
  8. Playa de Malaspina

2. Jardi Cap Roig

Gelegen tussen de steden Palafrugell en Mont-ras, in Baix Empordà (Girona), vind je de Cap Roig tuinen. Deze tuinen zijn bekend geworden doordat ze een ontzettend unieke ruimte zijn geworden om te bezoeken.

Natuur, kunst, cultuur en geschiedenis komen namelijk samen in deze 20 hectare grote ruimte met ongeveer 800 botanische ruimtes afkomstig uit de hele wereld en sculpturen van gerenommeerde nationale en internationale kunstenaars. Het openlucht auditorium dient als podium voor het meest bekende festival van de zomer, het Cap Roig Garden Festival.

Jardi Cap Roig

3. Een bezoek aan wijnhuis Mas Oller

Oke. Weliswaar is dit wijnhuis niet in Calella de Palafrugell maar ligt dit heerlijke plekje slechts op 12 minuten afstand van het vissersdorp. We konden deze tip dan ook niet aan ons voorbij laten gaan want de proeverij is werkelijk waar een must-visit waard.

Mas Oller is een klein, door een familie beheerd wijnhuis. Het bevindt zich in een aantrekkelijk deel van het lager gelegen Empordà, niet ver van enkele iconische badplaatsen aan de Costa Brava. Laat je verrassen door een wijnproeverij en leer de geschiedenis van het wijnhuis. Dat, terwijl je lekker geniet van een glas rood, wit of rosé!

Mas Oller

calella de palafrugell

Aanbevolen restaurants

nl_NLDutch