Het must-eat tapas restaurant in Barcelona: Bar Cañete

19 september 2021

Volgens mij is de marketingtechniek word-of-mouth door restaurants uitgegroeid. Hoe vaak verteld die ene vriendin niet over dat lekkere eetplekje of een bar waar je de lekkerste bloody mary kan bestellen? Iedereen blijft altijd hun lievelings restaurants aanraden. Doordat ik mij wat meer in de Catalaanse ‘food scene’ ben gaan verdiepen merkte ik dat er hele veel Barcelona foodblogs bestaan. Niet gek, want de stad is gigantisch als het gaat om het kiezen van een goed restaurant. Toch kwam Bar Cañete er steeds in voor en waar heeft dit restaurant deze positieve word-of-mouth aan te danken? Wij zochten het voor je uit.

Wat maakt Bar Cañete een gewilde plek?

Deze klassieke plek neemt je mee terug naar de dagen voordat gedimd licht en sfeermuziek het nieuwe normaal werden. Bar Cañete is hectisch, luid, helder en altijd vol met hongerige mensen. Barcelona is een grote stad waar veel verschillende culturen samenkomen. Dit kenmerkt zich in de diversiteit van restaurants. Er is oneindig veel keuze. Heb je zin in sushi? Het is er. Heb je zin in een vette hap? Natuurlijk is dat er ook. Maar wat is er vooral? TAPAS! Uiteraard.

Laat je onderdompelen in de echte Spaanse tapas in Bar Cañete

Toch heb ik altijd moeite met het vinden van de verscholen tapas restaurants. Restaurants zonder uithangborden met uitgeprinte plaatjes van half gefrituurde calamares. Alhoewel Bar Cañete inmiddels overal beschreven wordt als dé tapas plek van Barcelona, is dit inderdaad de plek waar je de hysterie van een Spaans restaurant ervaart. Bar Cañete heeft terecht zijn reputatie als lokale joint behouden. Als je vroeg komt, word je omringd door toeristen maar tijdens het Spaanse diner (22.00 uur) spreken de meesten van je medediners Catalaans.

Wat voor heerlijks staat er allemaal op de kaart?

Als je behoefte hebt om je te laten onderdompelen in Catalaanse sferen terwijl je in Barcelona bent, ga dan naar Bar Cañete. Hoewel je hier niet veel ‘nieuwe’ gerechten zult ontdekken merk je gauw dat verse ingrediënten hier top focus zijn. Een schaamteloos vraatzuchtig feest voor twee kan een aantal of alle van de volgende dingen bevatten: oesters, scheermessen, tonijntartaar, burrata met tomaten en pesto, Galisische sint-jakobsschelpen, gestoofde Santa Pau-bonen met baby-inktvis en gegrilde Iberische varkenslende. Als je toch nog ruimte hebt voor een toetje, probeer dan het beste traditionele dessert van de regio, crema catalana. De wijnkaart is enorm en gevarieerd, met tal van mogelijkheden per glas en per fles.

Plek voor twee?

In de meeste gevallen kun je tapas het beste in een groep genieten, omdat het de bedoeling is om zoveel mogelijk kleine gerechten te proberen – meer mensen betekent meer gerechten om te delen. Als je met z’n tweeën bent is het ook een ideale plek om de versheid van de tapas te proeven.

Instagram: Bar Cañete

Een weekendje boeken naar de Costa Brava? Check hier alle restaurant blogs!

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch