5x lekkerste koffietentjes in de stad Girona

28 juni 2021

Een verplicht kopje koffie in de ochtend, dat is hoe ik inmiddels opsta. Ik was altijd de eerste die tegen iedereen zei: “heb je dat nou echt elke ochtend een bakkie nodig?”. Inmiddels is het ook in mijn dagelijks leven ingeslopen. Ik hou van de smaak, de geur en bovenal de vibe die verschillende koffietentjes heeft. Er hangt altijd een relaxte sfeer waar je of mensen lekker ziet kletsen met een ander of juist iemand die daar aan het werk is. Voor mij is het bezoeken van een koffietentje op ieder moment van de dag mogelijk. En wat is nu lekkerder om tijdens een bezoek aan Girona een kop koffie ergens te scoren?

La Fabrica

Girona staat bekend voor vele wielren liefhebbers. Vele bekende wielrenners hebben dan ook hun huis in of rondom Girona. Een weekje trainen met de racefiets kan dan ook gemakkelijk vanaf omgeving Girona. Waarom begin ik zo over fietsen te praten, hoor ik je al denken! Dat komt omdat La Fabrica is opgericht door een professionele fietser samen met zijn partner. 

Met een menu gebaseerd op alle plaatsen die ze over de hele wereld hadden gereisd, zoals Bali, Japan, Australië en Europa wilde ze daarnaast de beste vers gebrande koffie verkopen. La Fabrica was geopend! Het tentje ligt in een schattig hoekje met inloop van een zijstraatje. Een prachtig gebouw, binnen ziet het er super modern uit en kun je uiteraard fietsen/t-shirts van belangrijke fietsers verwachten. Het belangrijkste? De koffie is echt heerlijk ;-). 

📍 Carrer de la Llebre, 3, 17004 Girona

La Comuna

Er is een reden dat Girona een walhalla is geworden voor fietsliefhebbers. De wegen, paden en wateren bieden eindeloze mogelijkheden voor fietsers. We weten allemaal dat de beste manier om een hart te veroveren van iemand is via de maag. Daar staat La Comuna voor. Een zaak die gepassioneerd is over hun eten en drinken en tegelijkertijd rekening houden met alle sporters. De trots op lokaal geproduceerde producten is duidelijk zichtbaar in elke groente die wordt verbouwd, kaas wordt geproduceerd en wijn wordt gebotteld. La Comuna, door Jan en Emma Frodeno, is gebouwd op een fundament van zorgvuldig samengesteld lokaal en ethisch geproduceerd voedsel dat verdomd goed smaakt. Genoeg reden dus om langs te wandelen en je kopje warme koffie en wat eten te bestellen. 

📍 Carrer del Bellaire, 7, 17004 Girona

Espresso Mafia

Een ander groot favoriet is Espresso Mafia. Het zit hem natuurlijk al in de naam, maar hier is de koffie echt kwaliteitskoffie. Dit zaakje heeft dezelfde eigenaren als La Fabrica, maar de focus ligt hier meer op de koffie. Het is een kleinere koffieshop en nodigt je uit om even snel een shot van cafeïne binnen te krijgen. Voor alle koffieliefhebbers mag je Espresso Maffia niet missen. Je zult geen spijt krijgen, aangezien ze je geen slappe bak verkopen. Prachtige inrichting, heerlijk licht en door alle cafeïne kan je de stad voor een paar extra uurtjes ontdekken ;-)! 

📍 Carrer de la Cort Reial, 5, 17004 Girona

Hidden Coffee Roasters

Ken je van die schattige koffietentjes die je in Amsterdam of Maastricht hebt? Bij binnenkomst een relaxt gevoel, achtergrond geklets en wat mensen die druk achter hun laptop bezig zijn. Dat is wat Hidden Coffee Roasters in Girona is. Een koffietentje waar je heerlijk kunt zitten en als je geluk hebt kan je bij het raam zitten dat uitzicht heeft op de rivier Onyar van Girona. 

📍 Rambla de la Llibertat, 25, 17004 Girona

La Manon

Mocht je tijdens het shoppen ineens het gevoel hebben dat je trek hebt in een kop koffie dan is het koffietentje Manon to the rescue! Deze zit namelijk tegenover de Zara. Het is een mooie gezellige Franse “Boulangerie” gelegen in het centrum van Girona. Goede, ontspannen jazzy muziek valt je op als je binnenkomt met de glimlach van het personeel.

Er is een breed scala aan keuzes voor eten en drinken, van eenvoudige rijke koffie en smaakvolle croissants tot een scala aan biologische matcha-thee, detox-sappen en brunch achtige maaltijden, allemaal tegen een goede prijs- en kwaliteit relatie.

Een klein tentje waar je een heerlijk kopje koffie met wat gebak kan halen. Ze hebben een kaart met allerlei soorten lekkernijen, waarvan ik de acai bowl zeker kan aanraden. 

📍 Carrer de Joan Maragall, 22, 17002 Girona

SHARE THIS STORY
nl_NLDutch