3x wijnbar in L’Escala

18 december 2022

Een tafel vol met tapas maakt het met een goed glas wijn toch nét even wat smaakvoller. Waar s’morgens in het teken staat van zon, zee en strand kan er s’avonds op zoek gegaan worden naar hotspots met goede wijnen. Verrassend of niet: Catalonië begint eindelijk steeds meer waardering te krijgen voor haar wijnen. 

Om die reden een drietal leuke wijnbar in L’Escala voor het drinken van een lekker wijntje samen met bijpassende hapjes.

1. Bodega Els Barrils 

Els Barrils is een hele fijne wijnbar in L’Escala voor tijdens de zomermaanden. De wijn vaten staan letterlijk voor je klaar omdat ze deze hebben omgetoverd tot buitentafels. Dit maakt het een uitstekende plek om te starten of juist te eindigen, het is maar net hoe je het wilt zien! Deze hotspot zit in een schattig straatje dichtbij de zee in het centrum van L’Escala. Het is een hele frisse en volwassen wijnbar met een grote selectie aan wijnen en kwaliteit tapas. Verwacht een menukaart vol met kaasjes, vleeswaren en andere typische Spaanse gerechten waar je watertandend op zit te wachten. 

Els Barrils

2. Vinilo

Vinilo is een klein restaurant/wijnbar in L’Escala dat niet erg opvalt maar na eenmaal een bezoek te hebben gebracht, kom je zeker terug. Deze spot wordt gerund door een super lief koppel waarvan de vrouw Nederlands is en haar man Argentijns! Ze hebben een rijke keuze aan wijnen op de kaart. Daarnaast hebben ze een biologische tuin waar ze hun producten verbouwen. Salades uit de tuin, empanadas (caprese, kip, vlees en garnalen), heerlijke rijst, vis, vlees. Laat je verrassen door hun zelfgemaakte empanadas, gevaarlijk lekker! Op het terras met uitzicht op zee is het heel aangenaam zitten. 

Vinilo

3. UAIN 

De naam van deze hotspot geeft het zelf al deels aan: Uain, wat je uitspreekt als oeh-wain maar wordt bedoeld als wine. Snap je? Dit is een merkwaardige plek die niet snel opvalt. Deze wijnbar in L’Escala zit een paar meter verder van het centrum af en beschikt over een aantal zitplekken. Een kleine, smaakvol ingerichte plek. Hier eet je onder leiding van een van de beste sommeliers van het land, Rafel Sabadí. Dit is de ideale plek voor alle wijnproevers die graag verrast willen worden door de kennis van de eigenaar. Rafa Sabadi geeft je de mogelijkheid om de gerechten te combineren met een grote verscheidenheid aan wijnen. 

UAIN

Benieuwd naar een prachtig wijnhuis waar je hele goede wijnen kan proeven tijdens een picknick? Lees hier: wijnproeverij bij wijnhuis Terra Remota, Costa Brava

nl_NLDutch